مشکلات دانش آموزان ابتدایی طیف وسیعی از مسائل خانوادگی، ارتباطی، اجتماعی و درسی را در بر میگیرد که باید در همین دوران برطرف میشود. معمولا وقتی صحبت از دانش آموزان ابتدایی میشود؛ همه افراد تصور میکنند که آنان در این دوران هیچ دغدغه ای به جز درس خواندن نداشته و تنها بهانه میآورند و یا تنبلی میکنند. اما مسائل مختلفی ممکن است در این سنین مانع درسخواندنشان شود. بی توجهی به رفع مشکلات دانش آموزان ابتدایی آینده تحصیلی آن ها را به طور کل میتواند تحت تاثیر قرار دهد. اگر تغییری در روند رفتاری فرزندابتدایی تان میبینید؛ حتما از خدمات مشاوره تحصیلی استفاده کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلاتدانش آموزانابتدایی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
مشکلات دانش آموزان ابتدایی ، انواع مختلفی دارد. از طرفی این مسائل به یکدیگر وابسته بوده و میتوانند زندگی دانش آموز را به طور کلی دگرگون کنند. برای مثال مسائل خانوادگی روی تحصیل دانش آموز تاثیرگذاشته و یا مسائل آموزشی میتوانند مهارت های ارتباطی دانش آموز را تغییر دهند. در این قسمت قصد داریم تا در مورد این موضوعات، به صورت مفصل توضیح دهیم. برای آشنایی با دلایل درس نخواندن بچه ها کلیک نمایید.
بسیاری از دانش آموزان در مقطع ابتدایی، مبتلا به مشکلات یادگیری هستند. اختلالات یادگیری خود شامل اختلال دیکته نویسی، اختلال ریاضی و اختلال در خواندن هستند. دانش آموز اگر به هریک از آنها مبتلا باشد؛ نمیتواند عملکرد خوبی در این مقطع داشته و دچار افت تحصیلی میشود. مخصوصا که در این زمان است که دانش آموزان برای اولین بار خواندن و نوشتن را میآموزند. پس اگر به این دلایل دچار ضعف باشند؛ این مشکل ادامه دار شده و یا هیچگاه برطرف نخواهد شد. برای آشنایی با انواع اختلال یادگیری کلیک نمایید.
یکی دیگر از مشکلاتدانش آموزانابتدایی ، مسائلی است که در زمینه انجام تکالیف دارند. آنها به این دلیل که هیچگاه در چنین موقعیتی نبوده و یا در آن اعتماد به نفس ندارند؛ دچار مشکل میشوند. از طرفی آنها برای انجام تکالیفشان نیازمند کمک هستند و والدین باید در کنار آنها باشند. آنها شاید در ابتدا اهمیت این تکالیف را متوجه نشوند؛ به همین دلیل والدین در این زمینه نقش پررنگی دارند. از طرفی کمبود توجه و تمرکز در آنان نیز عامل بازدارنده ای برای حل تکالیف بوده و آنها را دچار مشکل میکند.
مشکلاترفتاری و انضباطی شامل پرخاشگری، صحبت کردن خارج از نوبت یا در حین تدریس، رعایت نکردن قوانین کلاسی، دعوا کردن با همکلاسی ها، سرپیچی کردن از دستورات و دروغگویی میشود. بیشتر والدین و یا مسئولین مدرسه از چنین رفتارهایی با عنوان شیطنت های بچه گانه یاد میکنند. در صورتی که این موارد اگر به صورت مکرر تکرار شده و یا شدت زیادی داشته باشند؛ اختلال رفتاری محسوب شده و باید درمان شوند.
این حالت زمانی بروز میکند که محیط کلاس برای دانش آموز کسل کننده است؛ درک درستی از قوانین و انتظارات ندارد، مبتلا به اختلالاتی مانند اوتیسم، اختلال بیش فعالی-کمبود توجه است و یا این رفتارها را از دیگران تقلید میکند. برای جلوگیری از بروز افت تحصیلی کلیک نمایید.
علاوه بر موضوعات درسی، در این دوران، چگونگی شکل گیری مهارت های ارتباطی نیز اهمیت داشته و باید به آن توجه شود. کودک از همین دوران است که برقراری ارتباط با دیگران را آموخته و یاد میگیرد که دوست پیدا کند و یا حق خود را بگیرد. در صورت مشکل داشتن در مسائل ارتباطی، دانش آموز حتی نمیتواند با معلم و همکلاسی های خود هم ارتباط بگیرد.
یکی از دلایل عمده این موضوع ابتلای دانش آموز به بیماری های جسمانی است. برای مثال او در موضوعاتی مانند شنوایی، بینایی، سخن گفتن، تجزیه و تحلیل و یا پردازش اطلاعات دچار مشکل است. به همین دلیل به درستی نمیتواند ارتباط برقرار کند.
گاهی والدین تصمیم میگیرند تا از معلم خصوصی در ارتباط با مشکلات دانش آموزان ابتدایی کمک بگیرند. در این حالت ممکن است دانش آموز با او نیز دچار مشکل شده و ناراحتی هایی را تجربه نماید. سواستفاده مالی، عاطفی و یا حتی جنسی از انواع مشکلاتی است که معلم خصوصی برای دانش آموز مقطع ابتدایی و خانواده او، به وجود میآورد.
برخی از دانش آموزان به دلیل محیط ناامنی که در آن زندگی میکنند و حمایت نشدن از سمت خانواده، دچار مشکلات مختلفی در این مقطع میگردند. چرا که خانواده ها در این دوران نقش اساسی را ایفا کرده و دانش آموز بدون حضور آنها شاید اصلا نتواند این مقطع را پشت سر بگذارد. اما زمانی که خانواده با مشکلات داخلی خودشان، مانند طلاق، اعتیاد، مشکلاتمالی و… درگیر باشند؛ بعید نیست که نسبت به دانش آموز بی توجه شوند.
اما میتوان بر مشکلات دانش آموزان ابتدایی غلبه کرد و یا آنها را کنترل نمود. با کمک خانواده و مدرسه، دانش آموز میتواند مشکلات خود را پشت سر گذاشته و تمرکز خود را تنها روی درس بگذارد. برای آشنایی با نشانه های رفتاری کودکان دیرآموز کلیک نمایید.
در ابتدا باید مهارت و تسلط دانش آموز را مورد ارزیابی قرار داده و متناسب با سطح هوش و تلاش او با کار کرد.
البته که کیفیت تدریس نیز در این مورد تاثیر دارد و باید معلم مناسبی هم برای دانش آموزی که مشکل دارد؛ در نظر گرفته شود.
هر دانش آموزی ، سبک یادگیری متفاوتی داشته و مطابق با همین موضوع باید با او برخورد کرد. از این رو در راستای مشکلاتدانش آموزانابتدایی باید در مورد مسائل آموزشی آنها، انعطاف پذیر بود.
باید به شکل درستی به دانش آموز بازخورد داده و او را از میزان پیشرفتش مطلع کرد.
در این زمینه والدین و مدرسه نیز باید با یکدیگر همکاری کرده و محیط مناسبی را برای دانش آموزان فراهم نمایند.
منظور از عوامل خارجی، کمک گرفتن از معلم خصوصی، روانشناس و مشاوره تحصیلی و یا کلاس های تقویتی است.
همانطور که مشاهده کردید؛ مشکلات دانش آموزان ابتدایی نیز زیاد بوده و میتواند تاثیر زیادی روی آینده آنها داشته باشد. از این رو نباید آنها را دست کم گرفته و نسبت به آنها بیتوجه بود. در این زمینه حتما باید از یک مشاور نیز کمک دریافت کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلاتدانش آموزانابتدایی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.