avajeh

ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی در زمینه های مختلف خانواده، اعتیاد، ازدواج و ...

avajeh

ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی در زمینه های مختلف خانواده، اعتیاد، ازدواج و ...

تربیت نوجوان | بهترین روش های تربیت نوجوانان

تربیت نوجوان حتما باید به دلیل چالش های دوران بلوغ رخ دهد. دوران بلوغ برای اکثریت والدین چالش برانگیز است. فرزندان در سنین نوجوانی از والدین حرف شنوی ندارند، بیش از هر زمانی سرپیچی می‌کنند و در جستجوی استقلال خود هستند. از جمله مشکلات نوجوانان می‌توان به اعتیاد، دوستان ناباب و … اشاره کرد. اگر تربیت نوجوان به شیوه اصولی و براساس علم روانشناسی نباشد باعث آسیب های جدی در آینده او خواهد شد. تربیت نوجوان پایبند به نکات و شخصیت نوجوان است. والدین برای رفتار با فرزندان خود در وهله اول باید دانش خود را بروزرسانی کنند. روز به روز با پیشرفت علم تربیت نوجوانان نیز گسترش می‌یابد.

منبع: تربیت نوجوان | بهترین روش های تربیت نوجوانان

تربیت نوجوان

دوران نوجوانی همراه با مشکلات و مسائل گوناگون است. بلوغ، مسئل مالی، مسائل اجتماعی، مسائل روانی و هویتی از جمله اصلی‌ترین مشکلات دختران و پسران نوجوان می‌باشد. تجربیات و تصمیم گیری ها در این دوره سنی با سرمایه گذاری در بزرگسالی همراه است. و آینده فرزند مشخص می‌شود. برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار و تضمین آینده فرزندان باید در تربیت آن‌ها کوشا باشید.

تربیت نوجوان بسیار حائز اهمیت است. زمانی که فرزندتان را به درستی تربیت کرده باشید جان و روح او را از آسیب ها حفظ خواهید کرد. تربیت نوجوان به شیوه صحیح مساوی با تضمین آینده است. در جهت تربیت نوجوانان خود از روانشناسان کمک بگیرید. برخی از روش های تربیتی نادرست موجب بدتر شدن شرایط و آسیب به فرزندتان می‌شود.

روش های تربیت نوجوان


نوجوانان برای کسب اطلاعات نیاز به راهنمایی دارند. تربیت نوجوانان باید به شیوه ای صحیح و منطقی انجام شود به طوری که نیازهای نوجوان را نیز در نظر بگیرد. تربیت نوجوان باید هوشمندانه و همه جانبه باشد. از این رو توصیه می‌کنیم در مورد نوجوانان مطالعه بیشتری داشته باشید.

1. دانش خود را افزایش دهید

برای تربیت نوجوان حتما باید والدین اطلاعات و آگاهی خود را بروزرسانی کنند. نوجوانان همیشه اولین افرادی هستند که تکنولوژی ها و برنامه های جدید شبکه اجتماعی را استفاده می‌کنند. راه ارتباطی نوجوانان با زمان های قدیم بسیار متفاوت است و با کمک برنامه ها با همسالان خود ارتباط برقرار می‌کنند.

چه خوب اگر والدین این برنامه ها را نصب کنند و نسبت به ابزاری که نوجوان از آن استفاده می‌کند آگاهی پیدا کنند. برای بررسی فرزندان خود بهتر است به جای کاووش علنی، به صورت مخفیانه دنبال کننده هایی که دارد را چک کنید. اگر با موضوع جدی روبرو شدید حتما از نوجوانتان توضیح بخواهید.

تربیت نوجوان با پیشرفت تکنولوژی تغییر می‌کند.

2. انگیزه نوجوان را زنده کنید

برای تربیت نوجوان باید بر اساس علایق آن پیش بروید. زمانی که نوجوان در کلاس های مختلف شرکت کند به تدریج استعداد و انگیزه خود را می‌یابد. برای شرکت در کلاس های مختلف او را محدود نکنید و در عوض از اشتیاق او برای یادگیری استقبال کنید. اما با کشف استعداد نوجوان دیگر تربیت نوجوان کنسل نمی‌شود.

جهت ایجاد انگیزه در نوجوان مسئولیت هایی به او بسپارید که علاقه دارد. یکی از مهم ترین روش های تربیت نوجوان، ایجاد حس مسئولیت پذیری است. سعی کنید در مسئولیت پذیری زیاد سخت گیر نباشد. تشویق پس از پایان مسئولیت را فراموش نکنید.

3. ارتباط خانوادگی را تقویت کنید

ارتباط خانوادگی نکته بسیار مهم و حائز اهمیتی در تربیت نوجوان است. روابط خانوادگی برای تربیت نوجوان بسیار مفید است. از نوجوان بخواهید که زمانی را برای شما اختصاص دهد. شما نیز برای فرزند خود وقت اختصاص دهید. نوجوانان در این سنین معمولا علاقه شدیدی به در اتاق ماندن دارند. آنها را درک کنید و اجازه دهید تا زمان هایی را در اتاق به تنهایی سپری کنند. روابط خانوادگی به قدری پر اهمیت است که حتی اگر لازم بود گاه نوجوان را برای حضور در جمع اجبار کنید.

4. با دوستان فرزندتان آشنا شوید

شاید باورش آزاردهنده باشد، اما دوست نوجوان بیشتر از والدین روی او تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل برای تربیت نوجوان باید با دوستان او نیز آشنا شوید. برای آشنایی نیاز نیست که او را تحت فشار قرار دهید. بهتر است نوجوانتان را تشویق کنید تا دوستانش را به خانه دعوت کند.

در این بازه زمانی با همسالان نوجوان خود محاوره کنید. نام تک تک دوستان نوجوان خود را حفظ کنید. این نکته را به خاطر داشته باشید که ممکن است به سرعت دوستان نوجوان شما تغییر کنند. نگران نباشید این اتفاق طبیعی است. نوجوان عاقل به دنبال دوستی با فردی است که افکار و عقاید یکسانی با او دارند.

5. استقلال را از فرزند خود نگیرید

نوجوان برای رشد نیاز به استقلال دارد. اما نباید به گونه ای باشد که شما از هیچ برنامه او اطلاعی نداشته باشید. همانطور که نوجوان شما رشد می‌کند، شما نیز در حال رشد و بزرگ تر شدن هستید. باید به فرزند خود استقلال داشتن را بیاموزید. از او بخواهید تمام کارهایش را خودش انجام دهد. بهتر است از کارهای خانه نیز به او بسپارید تا حس کانون خانواده و کمک به یکدیگر را تجربه کند. حتی گاهی جلوی شکست نوجوان را نگیرید. تربیت نوجوان یعنی روبرویی آن با شکست، انگیزه و پیشرفت دوباره.

برای تربیت نوجوان لازم است تا برخی اوقات رها کنید و آن ها را نادیده بگیرید. شاید از دست شما ناراحت شوند اما برای تربیت و فهماندن برخی چیزها لازم است.

6. نظارت غیرمستقیم داشته باشید

در دوران نوجوانی هم افراد به دنبال استقلال هستند. آنها علاقه ای ندارند تا دائما در حال کنترل باشند و برای این موضوع به شدت مقاومت می‌کنند. در حالی که نوجوانان هنوز به مراقبت والدین نیاز دارند. بنابراین برای کنترل و تربیت نوجوان از روش های غیر مستقیم استفاده کنید.

7. محیط آرام و امنی تامین کنید

برای تربیت نوجوان نیاز به محیط آرام و امن است. برای نوجوانان بسیار اهمیت دارد که محیط خانه و خانواده سرشار از آرامش و امنیت است. در این دوران نوجوانان همه وقت خود را صرف دوستان و شیطنت می‌کنند. اما تا کی؟ کل شبانه روز؟

بالاخره یک زمانی از روز همه افراد به آرامش نیاز دارند. نوجوانان نیز به آرامش بسیاری نیاز دارند. اگر محیط خانه امن و آرام باشد فورا به خانواده پناه می‌برند. اما اگر محیط خانه آرامش نداشته باشد، نوجوان به محیط دیگری که آرامش دارد پناه خواهد برد. بنابراین برای تربیت نوجوان وجود خانه آرام و امن بسیار مهم است.

کلام آخر

برای تربیت نوجوان روش های گذشته کاربرد ندارد. با پیشرفت جامعه، نوجوانان نیز پیشرفت می‌کنند. بنابراین تربیت آنها نیز باید پیشرفت کند. برای کاهش تنش های والد فرزندی، آسیب روح و روان، خطرات اجتماعی و … باید از روانشناس کمک بگیرید. البته که تربیت نوجوان کار آسانی نیست و نیاز به راهنمایی متخصص آگاه دارد.

پس مطالعه دائمی و آگاهی درباره شیوه های فرزندپروری توسط والدین و تربیت نوجوان حتما باید افزایش یابد. اما برای استفاده از راهکار های جدید و متناسب سن نوجوان از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه و به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تربیت نوجوان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره استرس با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: تربیت نوجوان | بهترین روش های تربیت نوجوانان

بی اشتهایی ناشی از افسردگی

بی اشتهایی ناشی از افسردگی به صورت پنهانی فرد را تا مدت ها درگیر خود می‌کند. اما شاید بپرسید که افسردگی منجر به بی اشتهایی می‌شود؟ یا بالعکس، بی اشتهایی دلیل افسردگی است؟ اندام‌های بدن بدون تغذیه، می‌توانند تغییراتی در مغز ایجاد کنند که بر خلق و خوی او تأثیر می‌گذارد. از طرفی افسردگی از بیماری هایی است که ارتباط مستقیم با اشتها دارد و اغلب افسردگی و بی اشتهایی به طور همزمان اتفاق می افتند. طبق مطالعات درصد بالایی از افراد مبتلا به افسردگی، بی اشتهایی را نیز تجربه می‌کنند. درک و شناخت هر دو شرایط مهم است تا بتوانید در اسرع وقت به دنبال درمان مناسب باشید. عدم توجه به این مشکل می‌تواند خطرناک و سخت باشد. در این مقاله، نگاهی دقیق‌تر به علائم و درمان این مشکل می‌اندازیم.

منبع: بی اشتهایی ناشی از افسردگی

بی اشتهایی ناشی از افسردگی

افسردگی می‌تواند سطح بالایی از اضطراب و استرس را ایجاد کند که می‌تواند منجر به تغییر در عادات غذایی از جمله از دست دادن علاقه به غذا شود. وقتی فردی افسردگی دارد، ممکن است گاهی اوقات وعده های غذایی خود را حذف کند. حتی پیش می‌آید که یک روز کامل را بدون خوردن چیزی بگذراند. این اتفاق می‌تواند بر سطح انرژی شخص تأثیر منفی بگذارد و باعث کاهش وزن و مشکلات سلامتی شود. حتی افسردگی را بدتر می‌کند. اگرچه بی اشتهایی و افسردگی هر کدام بیماری های متفاوتی هستند، اما یکی از آن‌ها به راحتی می‌تواند دیگری را تحریک کند.

افسردگی چیست و چه علائمی دارد

افسردگی، یکی از موارد ثابت در گفتگوهای پیرامون سلامت روان است. این بیماری یک دوره ای است که در پی آن، فرد خلق و خوی افسرده دارد. به طوری که تقریبا علاقه و لذت برای انجام بسیاری از فعالیت‌هایی که قبلا مشتاق آن بود از دست می‌رود.

نشانه های افسردگی ممکن است گاهی آشکار به نظر برسند. بنابراین اگر یک یا چندین مورد زیر را در یک دوره حداکثر دوهفته ای تجربه کرده‌اید، باید سریعا برای درمان اقدام کنید.

  • کناره گیری و یا منزوی بودن
  • احساس غم، ناامیدی، درماندگی و یا بی ارزش بودن تقریبا هرروز
  • از دست دادن علاقه به انجام فعالیت های لذت بخش قبلی
  • تغییرات در اشتها
  • درگیر شدن با رفتارهای خود آزاری/ گرایش به خودکشی
  • بی خوابی
  • مشکل در بیدارشدن یا بلندشدن از رختخواب و نداشتن انگیزه برای انجام فعالیت های روزانه
  • اختلال در تمرکز/ خستگی ممتد

علائم و نشانه های فیزیکی بی اشتهایی ناشی از افسردگی

افراد مبتلا به بی اشتهایی ناشی از افسردگی ، علائم مشترکی دارند که بی توجهی به آن ها می‌تواند به حفظ یا تشدید این مشکل کمک کند. علائم فیزیکی رایج بی اشتهایی ناشی از افسردگی از جمله: کاهش وزن شدید، شمارش غیر طبیعی خون، خستگی، سرگیجه، غش کردن، تغییر رنگ انگشتان دست، موهای نازک و شکننده، عدم قاعدگی، بی خوابی، پوست مایل به زرد، کم آبی بدن، ضربان قلب نامنظم، پوکی استخوان و فشار خون پایین می‌باشد.

درمان بی اشتهایی مهم تر است یا افسردگی

هیچکدام کم و بیش از یکدیگر متمایز و فوری نیستند و هردو باید به طور همزمان درمان و جدی گرفته شوند. با این حال، یک نکته وجود دارد. اگر تأثیر فیزیکی بی اشتهایی ناشی از افسردگی فردی آنقدر شدید باشد که او را از نظر پزشکی ناپایدار کند، ابتدا باید برای بی اشتهایی در بیمارستان بستری شود. در این زمان، ممکن است برای درمان افسردگی نیز اقدام شود اما تمرکز اصلی بر روی ثبات فیزیکی فرد است.

راه های درمان بی اشتهایی ناشی از افسردگی

بی اشتهایی ناشی از افسردگی ماهیت پیچیده ای دارد. بنابراین معمولا برای درمان این بیماری، از یک پزشک یا درمانگر، و یک متخصص تغذیه به طور همزمان استفاده می شود. برنامه درمانی باتوجه به علائم و شدت بیماری متفاوت است. به طور کلی این برنامه می تواند شامل موارد زیر باشد.

  • درمان شناختی رفتاری
  • رفتار درمانی دیالکتیکی
  • خانواده درمانی
  • گروه درمانی
  • مدیریت دارویی
  • مدیریت و مشاوره تغذیه

در برخی موارد، بستری شدن در بیمارستان ممکن است ضروری باشد.

سخن آخر

افسردگی یک اختلال چالش برانگیز در خلق و خوی است. کسانی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند اغلب برای مقابله با آن به رفتارهای مختلفی روی می آورند. (چه از روی عمد و چه ناخودآگاه و غیرعمد).

برخی از این رفتارها ناسازگار هستند، مانند بی اشتهایی و سوء تغذیه. صرف نظر از اینکه کدام یک مشکل سازتر است، باید بدانید که افسردگی و بی اشتهایی ناشی از آن هر دو جدی هستند که در صورت ترکیب شدن و عدم درمان می توانند عواقب ناگواری داشته باشند.

سوالات متداول

آیا افسردگی می تواند باعث بی اشتهایی شود؟

افسردگی می تواند بر اشتهای ما تأثیر بگذارد و رابطه ما با غذا را تغییر دهد. بدین ترتیب می تواند موجب بی اشتهایی یا حتی پرخوری شود.

چه زمانی برای درمان بی اشتهایی ناشی از افسردگی اقدام کنیم؟

اگر علائم افسردگی را تجربه می کنید و این مشکل تأثیر منفی بر اشتها و کیفیت کلی زندگی شما دارد، لازم است که برای درمان فورا اقدام کنید.

منبع: بی اشتهایی ناشی از افسردگی

مواجهه درمانی | تکنیک مواجهه چیست

مواجهه درمانی یکی از روش‌های قدیمی و البته پرکاربرد در روان‌شناسی است. به‌طورکلی در مواجهه‌درمانی اعتقاد بر این است که اگر بیمار با چیزی که از آن می‌ترسد روبرو بشود ترس وی از بین خواهد رفت. اما این مواجهه می‌بایست با اصول مشخص و زیر نظر یک متخصص اتفاق بیافتد. گاهی اوقات ممکن است بیمار به طور ناگهانی و یک‌دفعه و گاهی اوقات هم به‌صورت پله‌پله با ترس خود مواجه شود. روش درمانی شما هرچه که باشد می‌توانیم بگوییم خوشبختانه مواجهه‌درمانی بر اساس آمار، بهبودی‌های بسیاری را به دنبال داشته است. به همین خاطر از سال‌ها پیش تاکنون یکی از روش‌هایی است که به‌خصوص برای درمان انواع ترس از آن استفاده می‌شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر راجع به این روش در ادامه همراه ما باشید.

منبع: مواجهه درمانی | تکنیک مواجهه چیست

فلسفه مواجهه درمانی چیست

به‌طورکلی ما انسان‌ها به دنبال رسیدن به آرامش و راحتی و فرار از اضطراب و ناخوشی هستیم. اما بعضی وقت‌ها راه‌های اشتباهی را برای رسیدن به این هدف انتخاب می‌کنیم. یکی از این راه‌های اشتباه اجتناب یا فرار است. برای مثال فرض کنید یک نفر از ارتفاع می‌ترسد. او همیشه سعی می‌کند از جاهای بلند دوری کند. زیرا قرارگرفتن در این موقعیت‌ها باعث اضطراب و ناراحتی وی می‌شود. در مقابل هرچقدر که از این شرایط دوری کند احساس آرامش و راحتی بیشتری را تجربه خواهد کرد. علاوه بر این کسانی که از ارتفاع می‌ترسند معمولاً افکار اشتباهی هم راجع به این مسئله دارند. برای مثال بیشتر آنها می‌ترسند که مبادا از بلندی به زمین بیافتند و آسیب ببینند.

ترس از بلندی و اجتناب‌کردن از این موقعیت‌ها شاید در لحظه باعث شود که شما از اضطراب دور باشید؛ اما مشکلاتی را هم برای‌تان به همراه خواهد داشت. برای مثال شما بسیاری از مواقع برای ردنشدن از روی پل‌های عابر پیاده مجبورید راهتان را تا حد زیادی دور کنید. فرض اصلی در مواجهه درمانی این است که وقتی شما با چیزی که از آن می‌ترسید روبه‌رو بشوید متوجه اشتباه بودن فکرها و ترس‌هایتان خواهید شد. در حقیقت در این موقعیت‌ها ما به خودمان می‌گوییم: “خیلی هم ترسناک نبود! “.

ما تا وقتی از روبه‌روشدن با یک مسئله اجتناب می‌کنیم نمی‌فهمیم که آن موضوع به‌اندازه‌ای که فکر می‌کردیم ترسناک نیست. اما زمانی که با آن روبه‌رو می‌شویم متوجه اشتباه بودن افکارمان خواهیم شد. مواجهه درمانی این اصل را با قوانین علمی دیگر ترکیب کرده و از آنها برای درمان بیماری‌های روانی به‌خصوص ترس‌ها استفاده می‌کند.

انواع مواجهه درمانی

مواجهه درمانی روش‌های مختلفی دارد. باتوجه‌به شدت بیماری و شرایطی که در آن قرار دارید ممکن است متخصص از هرکدام این روش‌ها استفاده کند. بااین‌حال آنچه مهم است و باید به آن دقت داشته باشید این است که مواجهه‌درمانی یک روش کاملاً تخصصی است؛ که می‌بایست زیر نظر متخصص انجام بگیرد.

حساسیت‌زدایی تدریجی

همان‌طور که از نام این روش پیداست در حساسیت‌زدایی شما آرام‌آرام با چیزی که از آن می‌ترسید روبه‌رو خواهید شد. برای مثال در ابتدا ممکن است فقط نام موضوع ترستان را بشنوید؛ عکس آن را ببینید و یا خودتان را در آن موقعیت تصور کنید. به‌تدریج و هر زمان که توانستید آرامش خودتان را حفظ کنید وارد مرحله بعدی می‌شوید. این مراحل تا جایی ادامه پیدا می‌کند که شما دیگر هیچ ترسی از هیچ‌کدام از جنبه‌های آن موضوع نداشته باشید.

مواجهه ناگهانی

مواجهه ناگهانی یا غرقه‌سازی درست برخلاف روش قبلی است. در این روش بیمار به طور ناگهانی با آخرین و شدیدترین حالتی که از آن می‌ترسد روبه‌رو خواهد شد. برای مثال کسی که از ارتفاع می‌ترسد در یک محیط مرتفع قرار خواهد گرفت و اجازه فرارکردن از این محیط به او داده نمی‌شود.

استفاده از واقعیت مجازی

گاهی اوقات درمانگران به‌جای استفاده از محرک‌های واقعی از واقعیت مجازی استفاده می‌کنند. در این روش با استفاده از دستگاه‌های واقعیت مجازی بیمار خودش را در شرایط تصور می‌کند. برای مثال کسی که ترس از مار دارد در این روش به‌صورت مجازی در محیطی قرار می‌گیرد که در آن یک یا چند مار حضور دارند. و می‌بایست دستورات متخصص را در آن محیط اجرا کند. این روش علاوه بر راحتی‌هایی که به دنبال داشته بر اساس آمار نیز کاملاً به‌خوبی روش‌های دیگر عمل می‌کند.

مواجه‌شدن با شرایط فیزیولوژیک

گاهی اوقات و به‌خصوص در بیماری‌هایی مثل حمله‌های عصبی (پانیک) آنچه فرد از آن می‌ترسد یک موضوع خارجی نیست. این بیماران از شرایط فیزیولوژیک خودشان مثل بالارفتن ضربان قلب و یا تنگی نفس می‌ترسند. در چنین شرایطی متخصص به بیمار کمک می‌کند که این شرایط را در اتاق درمان ایجاد کرده و با آن روبه‌رو شود. برای مثال یک بیمار پانیک ممکن است چندین بار روی صندلی چرخ بخورد تا حالتی شبیه سرگیجه پیدا کند. سپس به وی کمک می‌شود این شرایط را با حفظ آرامش مدیریت کند.

مواجهه درمانی چطور اتفاق می‌افتد؟

شاید آنچه تا اینجا راجع به مواجهه درمانی گفته‌ایم باعث شود شما احساس کنید این روش بسیار ساده است. اما باید بدانید که مواجهه‌درمانی نیز پیچیدگی‌های خودش را دارد؛ و همان‌طور که گفتیم حتماً می‌بایست زیر نظر متخصص انجام شود. به همین خاطر در ادامه این مطلب راجع به آنچه در جلسه مواجهه اتفاق می‌افتد بیشتر صحبت خواهیم کرد.

آموزش فرایند ماجرا

اولین قدم این است که شما با فلسفه مواجهه درمانی آشنا شوید. همه ما وقتی یک موضوع را کامل می‌پذیریم که بدانیم چه منطق و دلیلی از آن حمایت می‌کند. به همین خاطر درمانگر در اولین جلسه فرایندی که اتفاق افتاده تا شما درگیر ترس از یک موضوع و ادامه‌پیداکردن آن بشوید و همین‌طور دلیل تأثیرگذاری روش‌های درمانی را توضیح خواهد داد.

تمرین‌های آرام‌سازی

قرار نیست شما تنها و بدون هیچ حمایتی با موضوع ترس‌تان روبرو بشوید. اصلی‌ترین کار این است که درمانگر به شما آموزش بدهد، چطور با ترس‌هایتان روبه‌رو شوید و درعین‌حال آرام بمانید. به همین خاطر در این مرحله شما روش‌های آرام‌سازی را یاد می‌گیرید. آرام‌سازی مجموعه‌ای از تمرینات مثل ریلکسیشن هستند که به بیمار کمک می‌کنند چطور وقتی دچار اضطراب می‌شود آرامش خودش را حفظ کند.

مواجهه درمانی

وقتی درمانگر به این نتیجه برسد که شما تمرینات آرام‌سازی را به‌خوبی یاد گرفته‌اید مواجهه شروع می‌شود. در این روش شما می‌بایست هنگام روبه‌روشدن با چیزی که از آن می‌ترسید با کمک تمرینات آرام‌سازی، آرامشتان را حفظ کنید. طبیعتاً وقتی بتوانید به این هدف برسید دیگر خبری از اضطراب و نگرانی نخواهد بود. شما همین حالا می توانید به صورت تلفنی، حضوری و حتی آنلاین از متخصصین برای درمان کمک بگیرید.

چرا باید از مواجهه درمانی استفاده کنیم

از شرایط فعلی خسته شده‌اید

همه ما وقتی به دنبال راه درمان می‌گردیم که از شرایط موجود خسته شده باشیم. پس اگر شما هم در حال خواندن این مطلب هستید احتمالاً به دنبال پیداکردن یک روش مناسب برای روبروشدن با ترس‌هایتان می‌باشید. خبر خوب این است که بر اساس آمارها و تحقیقات انجام شده مواجهه‌درمانی بسیاری از مواقع باعث درمان بدون برگشت بیماری‌ها شده است. به همین خاطر شما می‌توانید با خیال راحت برای رسیدن به هدفتان از این روش استفاده کنید.

تأثیرگذاری بیشتر در مقایسه با داروها

شاید شما از آن دسته افرادی باشید که برای کنترل اضطرابشان از دارو استفاده می‌کنند. پس حتماً متوجه این موضوع شده‌اید که داروها نمی‌توانند تأثیری روی درمان شما داشته باشند. در حقیقت داروهای ضداضطراب تنها باعث کم‌شدن اضطراب تان می‌شوند؛ و البته این موضوع تا زمانی درست است که شما مصرف دارو را ادامه بدهید. به‌محض قطع‌کردن استفاده از داروها علائم اضطراب شما مجدداً باز خواهند گشت.

این درحالیست که مواجهه‌درمانی روشی است که توانایی خود شما را در برخورد با بیماری بالاتر می‌برد. در حقیقت این شما هستید که یاد می‌گیرید چطور ترس‌هایتان و همین‌طور موقعیت را مدیریت کنید. به همین خاطر در هر زمان و مکانی می‌توانید از این روش استفاده کنید.

بالارفتن اعتمادبه‌نفس

همه ما وقتی کاری را یاد می‌گیریم احساس بهتری نسبت به خودمان داریم. به همین خاطر می‌توانیم بگوییم یک فایده دیگر مواجهه‌درمانی این است که اعتمادبه‌نفس بیمار را بالاتر می‌برد. وقتی شما احساس کنید در مقابل شرایط منفعل نیستید و به‌خوبی می‌توانید وضعیت را مدیریت کنید طبیعتاً احساس بهتری نسبت به خودتان خواهید داشت؛ و با آرامش بیشتری وارد محیط‌های مختلف می‌شوید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مواجهه درمانی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

آیا ممکن است یک نفر از مواجهه درمانی نتیجه نگیرد؟

هیچ یک از روش‌های درمانی به‌طورقطع و صددرصد روی همه انسان‌ها جواب نمی‌دهد. اینکه شما چقدر از یک روش سود ببرید به دلایل بسیاری مثل شدت بیماری، مدتی که با آن درگیر بوده‌اید و همین‌طور همکاری شما و درمانگر دارد. بااین‌حال مطالعات نشان می‌دهد که اکثر افراد از مواجهه درمانی سود می‌برند.

منبع: مواجهه درمانی | تکنیک مواجهه چیست

مشکلات نوجوانان | راه درمان مشکلات نوجوان با والدین

مشکلات نوجوانان اغلب از سنین 12 تا 18سالگی نمایان می‌شود. علاقه به ارتباط با جنس مخالف، مصرف سیگار، مشکلات تحصیلی و … از جمله مشکلات رایج نوجوانی به شمار می‌آیند. در این بازه سنی نوجوانان باید درک شوند. سرکوب و انزجار نباید رخ دهد. در نتیجه کار والدین سخت است و باید به شیوه‌ای اصولی با نوجوان برخورد کنند. دوره نوجوانی، دوره ای سرشار از فراز و نشیب است. اصولا در این بازه سنی نوجوان از والدین خود دور می‌شود و به جمع دوستان تمایل پیدا می‌کند. اگر از روش‎های جلوگیری جهت مشکلات نوجوان ها آگاه نباشید، فرزندتان با مسائل بزرگ‌تری در بزرگسالی روبرو خواهد شد. منبع: مشکلات نوجوانان | راه درمان مشکلات نوجوان با والدین

مشکلات نوجوانان

دوران نوجوانی را همه ما گذرانده‌ایم. سپری کردن این دوران با مشکلات بزرگی روبرو است. مشکلات نوجوانان در روابط عاطفی، خانوادگی، احساسی و … دسته بندی می‌شود. این دوران سنی برای والدین نیز بسیار پر اهمیت باید باشد. نوجوان در این زمان باید درک شود و مورد قبول خانواده قرار بگیرد.

نوجوانی دوره حساس زندگی است، دوره ای سرشار از نوسانات خلقی، رفتارهای عجیب و تغییرات جسمی. برای رودرویی با این شرایط باید نوجوان خود را درک کنید و نسبت به خلقیات او آگاهی کسب کنید. بازه سنی نوجوانی بر اساس نظر کارشناسان 12 تا 18 سالگی است. دختران در سنین 12 تا 14 سالگی و پسران در سنین 14 تا 15 سالگی با شدت بیشتری با مشکلات روبرو می‌شوند.

مهم ترین مشکلات نوجوانان

مشکلات نوجوانان در دسته های مختلفی طبقه بندی شده است. مشکلات عاطفی، روانی، جسمانی و اجتماعی دسته های اصلی مشکلات نوجوانان است. در این بخش از مقاله مهم ترین مشکلات نوجوان ها را شرح داده ایم.

1. ترس از مسئولیت پذیری

اولین مشکلات نوجوان ها ترس از مسئولیت پذیری است. در این دوران فرزند شما تمایل دارد تا مسئولیت های مختلفی را بر عهده بگیرد. تمام این کارها در جهت اثبات خود به دیگران است. اما والدین با بی اعتمادی هایی که نسبت به فرزندان خود دارند، آنها را نسبت به مسئولیت پذیری ترسو بار می‌آورند. در نتیجه خود را نسب به تمام مسئولیت ها بی عرضه می‌پندارند.

2. مشکلات نوجوانان | احساس منفی به خود و کاهش اعتماد به نفس

یکی از مشکلات نوجوان ها در این دوره از رشد، حس منفی شان نسبت به خود است. در این دوران نوجوان نسبت به ظاهر و اندام خود بسیار حساس تر می‌شود. دائم از صورت و هیکل خود ایراد می‌گیرد و علاقه نسبت به خود را از دست می‌دهد. خود را با مدل های تلویزیونی مقایسه می‌کنند و ظاهرشان را بسیار زشت می‌بینند.

3. مشکلات تحصیلی

اصلی‌ترین مشکلات نوجوان ها در این دوره، مشکلات تحصیلی است. در این دوران با توجه به برخی تحولات جسمی و روانی، طبیعتا نوجوان نسبت به درس و مدرسه حواس پرت می‌شود. و در نتیجه افت تحصیلی اتفاق می‌افتد. حتی ممکن است شاهد بدخلقی ها و رفتارهای آسیب زای نوجوان در این دوران باشید.

4. مشکلات نوجوانان | رابطه با دوستان

در سنین نوجوانی افراد علاقه دارند تا بیشتر اوقاتشان را با همسالان خود سپری کنند. اما والدین معمولا نگران این قرارهای دوستانه هستند. که خطرات زیادی را به دنبال دارد. به همین دلیل دوستان زیاد باعث نگرانی والدین می‌شود.

5. اعتیاد به دخانیت

اعتیاد به دخانیات از مشکلات نوجوانان به شمار می‌رود. سیگار، قلیان و مواد مخدر از چیزهایی هستند که نوجوانان را درگیر خود می‌کند. به همین دلیل این دوره سنی بسیار والدین را نگران خود می‌کند.

6. ارتباط با جنس مخالف

نیازهای عاطفی و بروز این احساسات در دسته مشکلات نوجوان ها قرار می‌گیرد. در این دوران نوجوان نسبت به جنس مخالف خود تمایل ایجاد می‌کند و علاقه دارد که دوست دختر یا دوست پسر بگیرد. در مواردی مشاهده شده که اگر فردی رابطه ای با جنس مخالف نداشته باشد حتی از طرف برخی گروه دوستان طرد می‌شود.

راه حل در جهت رفع مشکلات نوجوانان

باید در جهت تمام مشکلات نوجوانان راه حل هایی را پیاده کنید. در تمامی این راه حل ها باید احساسات منفی را از فرزندان خود دور کنید. در ادامه برخی از پرکاربردترین راه حل های موجود برای مشکلات نوجوان ها را توضیح داده ایم.

1. به افزایش اعتماد به نفس نوجوانان کمک کنید

اولین راه حل برای مشکلات نوجوان ها، کمک به افزایش اعتماد به نفس آنهاست. والدین در این زمینه نقش بسیار بالایی ایفا می‌کنند. از فرزندان خود تمجید و تعریف کنید. از زیبایی ظاهری آنها حرف بزنید و برای کمک به عدم حس منفی رژیم غذایی مناسب به فرزندان بدهید. بهتر است برای زیبایی ظاهری آنها را به متخصص پوست ببرید تا حس بهتری داشته باشند.

2. توانایی های او را تقویت کنید

تقویت توانایی های فرزندان راه حلی برای حل مشکلات نوجوان ها است. به فرزندان خود مسئولیت دهید. به‌آنها اعتماد کنید و یادآوری کنید که توانایی های او مورد اعتماد شما می‌باشد. به قدری این اعتماد باید شکل بگیرد که ترس از شکست نیز نداشته باشد.

3. در حل مسائل مدرسه کوشا باشید

همانطور که گفته شد یکی از مشکلات نوجوان ها، مسائل مدرسه ای است. برای کمک به مشکلات نوجوان در زمینه مدرسه باید انگیزه ای برای پیشرفت نوجوان در نظر بگیرید. فرزندتان را تشویق کنید. و هدفی را برای پیشرفت او معین کنید. برای بهتر شدن شرایط با معلمان او صحبت کنید و بخواهید که شرایط روحی کودکتان را درک کند. از مشاوره تحصیلی نیز می‌توانید در این زمینه کمک بگیرید.

4. برای پیشگیری از اعتیاد نوجوان اقدام کنید

بیشتر افراد از اعتیاد و مشکلات آن با خبر هستند. اما موضوع اصلی اینجا است که برای کسب تجربه و هیجان دست به کارهایی از قبیل مصرف سیگار، قلیان و مواد مخدر می‌زنند. برای جلوگیری از این اتفاق با نوجوانان صحبت کنید. فیلم های آموزشی در اختیار آن‌ها قرار دهید و در جهت بهبود شرایط روابط والد فرزندی را تقویت کنید.

5. حل مشکلات برای ارتباط با جنس مخالف را جدی بگیرید

برای حل مشکلات نوجوان در زمینه ارتباط با جنس مخالف بهتر است فرزندتان را از عواقب این دوستی ها مطلع کنید. مثلا به آنها بگویید که این شرایط باعث بیماری های مقاربتی، حاملگی ناخواسته و … می‌شود. برای جلوگیری از این شیوه بهتر است روابط والد فرزندی را تقویت کنید تا با نوجوانتان صمیمی بشوید. رابطه صمیمی والد و فرزند باعث جلوگیری از آسیب ها می‌شود.

6. از روانشناس کمک بگیرید

گذر از دوره نوجوانی نیاز به آموزش دارد. دوران نوجوانی در نهایت به بزرگسالی ختم می‌شود. زمانی که والدین از شیوه های رفتاری با نوجوانان آگاه نباشند، نمی‌توانند ارتباط خوبی با فرزند خود داشته باشند. برای جلوگیری از بروز مشکلات از روانشناس کمک بگیرید تا روش های اصولی رفتار با مشکلات نوجوان را آموزش ببینید.

کلام آخر

مشکلات نوجوان خانواده را نیز با چالش هایی روبرو می‌کند. اما تا زمانی که دوران نوجوانی را به خوبی سپری نکنید، در بزرگسالی زندگی آرامی نخواهید داشت. برای پیشگیری مشکلات جدی نوجوانان بهتر است با روانشناس مشورت کنید. روانشناسان در زمینه نوجوانی کمک شایانی را به والدین خواهند کرد. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه نوجوانی به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلات نوجوانان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: مشکلات نوجوانان | راه درمان مشکلات نوجوان با والدین

اجازه برای بیرون رفتن

اجازه برای بیرون رفتن شیوه و روش مخصوص به خود را دارد. جلب رضایت والدین معمولا نه کار سختی است و نه کار آسانی. بنابراین با انجام چندین تکنیک و رفتار می‌توانید رضایت والدین را جلب کنید. زمان مناسب، شیوه درست رفتار، موقعیت مناسب، مسئولیت پذیری و صحبت های کاربردی در جلب رضایت والدین بسیار موثر است. سعی کنید در ابتدای کار درخواست خود را با آرامش ابراز کنید و در وهله دوم خانواده را درک کنید. در ادامه به منظور اجازه برای بیرون رفتن راهکارهایی کاربردی ارائه داده ایم.

منبع: اجازه برای بیرون رفتن

اجازه برای بیرون رفتن

در سنین پایین والدین معمولا اجازه به بیرون رفتن به فرزندان نمی‌دهند. محدود کردن فرزند در سنین نوجوانی قطعا چالش ها و بحث هایی را بین خانواده و فرزند ایجاد می‌کند. زمانی که محدودیت والدین بیشتر شود تبدیل به نارضایتی نوجوان و ناراحتی های زیاد می‌شود. نوجوانانی که اجازه بیرون آمدن از خانه و رفتن به قرارهای دوستانه ندارند، احساس عدم استقلال و اعتماد به نفس پایین دارند.

معمولا والدین باید فرزندان خود را درک کنند. بیرون رفتن نوجوانان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود. گاهی با استفاده از ترفندهایی می‌توانید از والدین اجازه برای بیرون رفتن بگیرید و با جواب مثبت آنها روبرو شوید. در ادامه به برخی از این ترفندها اشاره کرده‌ایم.

چگونه از والدین اجازه برای بیرون رفتن بگیریم؟

اگر در دسته افرادی قرار دارید که والدینتان اجازه به بیرون رفتن نمی‌دهند، باید از راهکارهایی استفاده کنید که برای جلب توجه و رضایت والدین موثر است. در ادامه مقاله راهکارهایی را ارائه دادیم که در جهت اجازه برای بیرون رفتن بسیار موثر واقع می‌شوند.

1. رفتار مناسب داشته باشید

اولین راهکار اجازه برای بیرون رفتن، رفتار مناسب شماست. برای اینکه به والدین خود احساس امنیت دهید و آنها را قانع کنید که از پس کارهای خود بر می‌آیید. نیازمند مشاهده رفتاری مناسب از شما هستند. مثلا کارهایتان را خودتان انجام دهید. مستقل رفتار کنید و رفتارهای عاقلانه داشته باشید. زمانی که رفتار مناسب داشته باشید به احتمال بسیار زیاد اجازه به بیرون رفتن برای شما صادر می‌شود.

2. اجازه برای بیرون رفتن | از دروغ پرهیز کنید

برای جلب توجه والدین و اجازه برای بیرون رفتن هرگز دروغ نگویید. مثلا اگر قرار است تا با دوستان به بیرون بروید، پدر و مادر را مطمئن کنید که چه زمانی، با کدام دوست به کجا می‌روید. این موضوع را به خاطر داشته باشید یک دروغ هم باعث از بین رفتن اعتماد والدین می‌شود.

3. به تماس خانواده پاسخ دهید

برای اینکه اجازه برای بیرون رفتن برای شما صادر شود باید به خانواده این اعتماد را بدهید که در تمام مدت با آنها در تماس خواهید بود. نگرانی های خانواده را درک کنید. سعی کنید خودتان گاهی با والدین تماس بگیرید و موقعیت خود را اطلاع دهید. با اطلاع از وضعیت خانواده علاوه بر کاهش نگرانی های آنها، به تدریج اجازه به بیرون رفتن همیشه در اختیار شما خواهد بود.

4. اجازه برای بیرون رفتن | با آرامش اجازه بگیرید

همیشه این موضوع را به خاطر داشته باشید که اعلام خواسته با داد و بیداد، حتما شما را با جواب “نه” روبرو خواهد کرد. بنابراین زمانی که اجازه برای بیرون رفتن را اعلام می‌کنید، با آرامش برخورد کنید. تا با جواب مثبت روبرو بشوید.

5. زمان مناسبی در نظر بگیرید

زمانی که درخواست و اجازه برای بیرون رفتن دارید، زمان و موقعیت مناسبی را انتخاب کنید. مثلا در یک روز شلوغ و پر کار چنین درخواستی نکنید. زمان مشغله و بحث های خانوادگی درخواست نداشته باشید. در این شرایط شنیدن “نه” با درصد بالایی همراه است. بنابراین سعی کنید در شرایط و موقعیت مناسب درخواست خودتان را اعلام کنید. زمان هایی که والدین انرژی کافی دارند، سرحال و شاد هستند بهترین فرصت در جهت اجازه برای بیرون رفتن است.

6. اجازه برای بیرون رفتن | معامله با والدین را فراموش نکنید

معمولا در صورتی که در خانه به حرف ها و خواسته های خانواده گوش ندهید اجازه برای بیرون رفتن هم نخواهید داشت. بنابراین سعی کنید تا در فعالیت های منزل کوشا باشید. مثلا قبل از اینکه اجازه برای بیرون رفتن بگیرید، اتاق خود را مرتب کنید. تکالیف درسی را انجام دهید و به حرف های پدر و مادر گوش دهید. در این شرایط اجازه برای بیرون رفتن راحت تر اتفاق می‌افتد.

7. مسئولیت پذیر باشید

مسئولیت پذیری اصل مهم در جهت اجازه برای بیرون رفتن است. زمانی به خانواده می‌توانید اطمینان دهید که بزرگ و مستقل شده اید که مسئولیت پذیری شما برایشان محرز شده باشد. برای نشان دادن مسئولیت پذیری خود باید کارهایی را انجام دهید که در ادامه شرح داده ایم.

  • وظایف خود را به درستی انجام دهید.
  • کارهایی که مخصوص به شما است را به والدین واگذار نکنید.
  • به قول های خود عمل کنید.
  • حرف و عملتان را با هم یکسان کنید.
  • خانواده را نا امید نکنید.

8. پدر و مادر را مجبور نکنید

در جهت اجازه برای بیرون رفتن والدین خود را مجبور و وادار نکنید. بعد از درخواست خود دائما به دنبال والدین نباشید و زمانی را جهت فکر کردن به آنها بدهید.

9. پاسخ منفی را مثبت کنید

زمانی که با جواب منفی در رابطه با اجازه برای بیرون رفتن روبرو شدید، دلیل و علت را از خانواده بپرسید. گاهی دلیلی والدین شما را نیز قانع خواهد کرد. اما اگر با دلایل قانع کننده ای روبرو نشدید، با صحبت های منفی خانواده را مجاب کنید. البته به خاطر داشته باشید که مکالمه باید در زمان آرامش صورت بگیرد.

10. قدردانی از والدین را جدی بگیرید

اگر با جواب مثبتی در جهت اجازه برای بیرون رفتن روبرو شدید، قدردانی از والدین را فراموش نکنید. زمانی که قدر رفتارهای والدین را بدانید خانواده شما را بالغ تصور می‌کنند. قدردانی از والدین آنها را خوشحال خواهد کرد و در نهایت در بیرون رفتن های دیگر با موافقت روبرو خواهید شد.

11. به تصمیم والدین احترام بگذارید

اگر بیشتر مواقع اجازه برای بیرون رفتن صادر نشد، والدین را درک کنید. احتمالا دلایل قانع کننده ای دارند و شما را آنقدر بزرگ نمی‌دانند. با صحبت، درک، احترام، مسئولیت پذیری و البته کمک از روانشناس نظر خانواده را نسبت به بیرون رفتن با دوستان مثبت کنید.

کلام آخر

اجازه برای بیرون رفتن در سنین نوجوانی اندکی دشوار است. زمانی که با خانواده در این رابطه به گفت و گو می‌پردازید، شاید با مخالفت های غیر منطقی روبرو شوید. نگرانی های والدین قابل درک است، اما گاهی دلایل غیر منطقی باعث ناراحتی شما خواهد شد. برای بهبود شرایط و آگاه سازی والدین در رابطه با خواسته های خود از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌ کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اجازه برای بیرون رفتن می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: اجازه برای بیرون رفتن