avajeh

ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی در زمینه های مختلف خانواده، اعتیاد، ازدواج و ...

avajeh

ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی در زمینه های مختلف خانواده، اعتیاد، ازدواج و ...

علل دعوا با همکلاسی کدام اند؟

دعوا با همکلاسی و بروز درگیری در مدارس، امری طبیعی است. در یک کلاس تعدادی دانش آموز با فرهنگ‌ها و روش‌های تربیتی مختلفی حضور دارند؛ به همین دلیل ممکن است به دلایل مختلفی دچار اختلاف نظر شده و با یکدیگر دعوا کنند. اما گاهی این دعواها بسیار شدید بوده و باعث آسیب به افراد می‌گردند. از طرف دیگر احتمالا دلایل مهم تری پشت این خشم و دعواها وجود دارد. به همین دلیل پیگیری این موضوع و پیشگیری از آن، بسیار مهم است. گاهی این دعواها آینده تحصیلی و اجتماعی دانش آموزان را تحت تاثیر قرار داده و مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند. از این رو بهتر است با دلایل ایجاد کننده این موضوع آشنا شده و اقدامات لازم را در این مورد انجام دهید. برای دریافت مشاوره تحصیلی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه دعوا با همکلاسی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دعوا با همکلاسی

گاهی حتی با وجود اینکه شما فردی آرام و منضبط هستید؛ اما با حضور یک همکلاسی سمی به حاشیه کشیده شده و مسائلی را تجربه خواهید کرد. از طرفی گاهی این اختلاف به دلیل مسائل ساده و پیش پا افتاده است و در مواردی دیگر به دلیل مسائل بزرگتر مانند قلدری کردن و دفاع از خود. اما موضوع اصلی، دلیلی نیست که به خاطر آن دعوا می‌کنید؛ بلکه میزان خشم و عصبانیت و یا مهارت های ارتباطی است که در این اینجا اهمیت پیدا می‌کند.

معمولا بیشتر در مدارس پسرانه شاهد بروز درگیری هستیم. اما به هر حال چه به عنوان دانش آموز، معلم و یا والدین باید آمادگی لازم برای این موضوع را داشته و راهکارهای درست را بدانیم. برای اطلاع از دلایل مدرسه نرفتن بچه ها کلیک نمایید.

علل دعوا با همکلاسی کدام اند؟

فراموش نکنید که پیدا کردن و بررسی علت دعوا با همکلاسی، اهمیت دارد. در واقع زمانی که اطرافیان دانش آموز بتوانند علت این موضوع را از بین ببرند؛ دیگر کمتر احتمال دارد که شاهد بروز چنین اتفاقی در مدارس باشیم. در این قسمت به توضیح این دلایل، خواهیم پرداخت.

عدم برخورداری از مهارت حل مسئله

اولین علت دعوا با همکلاسی ، عدم برخورداری از مهارت حل مسئله است. در واقع زمانی که یک نفر نتواند مسئله ای را حل کند؛ دست به دامن زور و درگیری شده و یا از لحاظ روانی در شرایط سختی قرار می‌گیرد. برای آشنایی با انواع مهارت های لازم قبل از ورود به مدرسه کلیک نمایید.

ویژگی های شخصیتی دانش آموزان

ویژگی های شخصیتی دانش آموزان نیز در این مورد تعیین کننده هستند. چرا که برخی افراد میزان خشم بیشتری در مقایسه با دیگران داشته و از طرف دیگر اگر دانش آموز در دوره نوجوانی و بلوغ قرار داشته باشد؛ بیشتر احتمال دارد که با همکلاسی های خود دچار درگیری شود.

قلدری کردن

گاهی دعوا به همکلاسی پاسخی به مورد قلدری قرار گرفتن است. و یا فرد می‌خواهد تا از دیگری بهره کشی کند. متاسفانه موضوع قلدری، امروزه در مدارس بسیار شایع شده و آسیب های زیادی در بر دارد.

تقلید از والدین

دانش آموز می‌تواند دعوا کردن را از والدین خود یاد بگیرد. در واقع زمانی که او در خانه نیز در فضای متشنج است؛ بعید نیست که در مدرسه تخلیه هیجانی کرده و چنین رفتارهایی از خود بروز دهد.

نمایش قدرت

یکی دیگر از دلایل دعوا با همکلاسی نمایش قدرت است. زمانی که دانش آموز به دلیل توانایی هایش مورد توجه قرار نگیرد؛ مجبور است از روش های دیگری برای جلب توجه استفاده کند. برای اطلاع از شرایط اخراج از مدرسه کلیک نمایید.

تبعیض و نابرابری

طبیعتا مشاهده تبعیض و نابرابری در مدارس و یا قرارگیری در معرض چنین چیزی، دانش آموزان را عصبانی کرده و باعث می‌شود تا واکنش هایی مانند دعوا با همکلاسی را از خود بروز دهند.

پیامدهای دعوا با همکلاسی

البته که دعوا با همکلاسی طبیعی است و در همه مدارس رخ می‌دهد؛ اما نباید نسبت به این موضوع بی توجه بوده و آن را دست کم گرفت. چرا که احتمال بروز مجدد این رفتار در مدرسه و یا حتی در خانه نیز وجود دارد. برخی از مشکلاتی که در اثر این موضوع ایجاد می‌شوند؛ شامل موارد زیر هستند.

⭕افزایش استرس و اضطراب در میان دانش آموزان

⭕افت تحصیلی

⭕بیشتر شدن احساس نارضایتی در محیط آموزشی

⭕شیوع این میان در میان دانش آموزان

والدین باید اقداماتی هنگام دعوای دانش آموزان انجام دهند؟

معمولا والدین در این شرایط نمی‌دانند که چه زمانی و چطور واکنش نشان دهند. حتی گاهی خود دانش آموز نیز مایل نیست که والدینش در این مورد ورود کنند. اما نمی‌شود نسبت به این مسئله هیچ واکنشی نداشت. والدین هم می‌توانند به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم اقدام کرده و به دانش آموز خود کمک کنند.

بهتر است اگر دانش‌آموز از شما کمک خواست؛ حتما ورود کرده و هم حرفهای دانش آموز و هم مسئولین مدرسه را بشنوید. در واقع دانش آموز باید بداند که مورد حمایت شما هست. نوع واکنش شما در این شرایط اهمیت دارد. چرا که گاهی باعث بروز مسائل بیشتری می‌گردد. برای آشنایی با دلایل دعوای بچه ها در مدرسه کلیک نمایید.

راهکارهای مدارس هنگام دعوای دانش آموزان

در مورد دعوا با همکلاسی ، تنها والدین مسئول نیستند و مدارس نیز باید اقداماتی را انجام دهند. این روش ها هم جنبه پیشگیری داشته و هم در شرایط بحران کمک کننده هستند. برخی از این راهکارها، شامل موارد زیر هستند.

  • آموزش های روانشناختی
  • ایجاد نظم و انضباط
  • کمک گرفتن از کمیته های مبارزه با این دسته از رفتارها
  • آموزش دادن معلمین
  • همکاری کردن با والدین

روش های پیشگیری از دعوا با همکلاسی

اگر نگران این موضوع هستید؛ می‌توانید با استفاده از روش های زیر از بروز دعوا، جلوگیری نمایید.

در نظر داشتن سن آنها: در مرحله اول سن و جنسیت دانش آموز را در نظر گرفته و با توجه به این موضوع با آنها رفتار کنید.

صحبت کردن با آنها در این مورد به صورت مستقیم: به صورت مستقیم در مورد پیامدهای دعوا با همکلاسی صحبت کرده و به آنها هشدار دهید.

کمک گرفتن از روانشناس: حتما در این مورد از روانشناس کمک گرفته و اجازه دهید که یک متخصص مداخله کند.

تشویق کردن رفتارهای مثبت آنان: رفتارهای مثبت و توانمندی های دانش آموزان را تشویق کرده و اجازه ندهید که آنها برای جلب توجه از دعوا استفاده کنند.

سخن پایانی

در بیشتر موارد دانش آموزان دردسرساز باعث شکل گیری دعوا شده و مشکل ساز هستند. اما فراموش نکنید که هر فردی ممکن است در شرایطی عصبانی شده و واکنش نشان دهد. به همین دلیل در ابتدا علت دعوا با همکلاسی را پیدا کرده و در مرحله بعدی با مسئولین مدرسه نیز همکاری کنید. همچنین حتما از متخصص نیز کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه دعوا با همکلاسی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.


منبع: دعوا با همکلاسی و پیامدهای آسیب به همکلاسی

علت بروز ترس از آبرو چیست؟

چطور آبروی رفته را برگردانیم ؟  این سوالی است که بسیاری از افراد در شرایط بحرانی و زمانی که تصور می‌کنند که چیز بزرگی را از دست داده و یا باخته اند؛ از خود می‌پرسند. آبرو مفهومی است که به شخصیت ما اعتبار بخشیده و اعتماد به نفس ما را افزایش می‌دهد. اما گاهی به دلیل شرایطی کمی از اعتبار و هویتی که در میان دیگران داریم؛ کاسته شده و تصور می‌کنیم که همه چیز از بین رفته است. در صورتی که این افکار تنها در ذهن ما بوده و آبرو به طور کلی یک مفهوم انتزاعی است. شاید موضوع به قدری که ما فکر می‌کنیم؛ بزرگ نباشد و اصلا دیگران تصور بدی از ما پیدا نکنند. از این رو بهتر است فاجعه سازی نکرده و در این مورد با یک متخصص نیز مشورت نماییم. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از آبرو می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

چطور آبروی رفته را برگردانیم؟

در یک شرایط بحرانی همه افراد تنها به این فکر می‌کنند که آبروی آنها رفته است و تنها باید این موضوع را برطرف کنند. اما این موضوع را در نظر نمی‌گیرند که باید دلیل مشکل را پیدا کرده و یا می‌توان همه چیز را از نو ساخت. به همین دلیل است که از لحاظ روانی، فشار زیادی را به خود وارد کرده و یا حتی کارهای عجیب تری برای جبران این موضوع می‌کنند. به طور کلی ترس از آبرو به معنی ترس از حرف و نظر دیگران است. که تاثیرات بدی روی سلامت روان شما و زندگی شخصی تان خواهد داشت. از این رو بهتر است کمی بیشتر روی خود کار کرده و بیش از حد نگران این موضوع نباشید. برای اطلاع از راه های برخورد با کسی که تهمت میزنه کلیک نمایید.

حال اگر بعد از یک اتفاق ناگوار نمی‌دانید که چطور باید برخورد کرده و دوباره اعتبار خود را بازگردانید؛ می‌توانید از روش های زیر استفاده نمایید.

کمک گرفتن از یک فرد معتمد

زمانی که چنین اتفاقی می‌افتد؛ قطعا دیگرانی هستند که در این ماجرا درگیر شده اند. به همین دلیل بهتر است در این مورد با یک فرد معتمد صحبت کرده و کمک بگیرید. شاید دیگران راه حل های خوبی داشته باشند و بتوانند آبروی رفته شما را برگردانند.

صحبت کردن با متخصص | چطور آبروی رفته را برگردانیم؟

یکی دیگر از راه های برگرداندن راه های آبروی رفته، صحبت کردن با یک روانشناس است. چرا که احتمالا این موضوع از لحاظ روانی فشار روانی زیادی به شما وارد کرده و باعث به مخاطره افتادن سلامت روان تان می‌گردد.

بی توجهی به حرف های دیگران

بهترین کاری که می‌توانید در شرایط بحرانی انجام دهید؛ این است که نسبت به حرف ها و نظرات دیگران بی توجه باشد. همانطور که گفته شد؛ شما احتمالا بیشتر از اینکه از آبرو و اعتبار خود بترسید؛ حرف های دیگران و نظرات آنها شما را نگران خواهند کرد. اما به این فکر کنید که حرف های آنان چه تاثیری روی زندگی شما خواهد داشت.

سرزنش نکردن و فشار نیاوردن به خود | چطور آبروی رفته را برگردانیم؟

اگر اتفاق بدی در زندگی تان افتاده است؛ دیگر نمی‌توان زمان را به عقب برگرداند و جلوی آن را گرفت. از این رو بهتر است دست از سرزنش کردن خود برداشته و با اعتماد به نفس، مسئولیت اتفاقی را که افتاده است را بپذیرید. برای اطلاع از روش های تقویت مهارت جرات ورزی کلیک نمایید.

دنیا به آخر نرسیده است

حتی اگر واقعا تصور می‌کنید که آبرویتان رفته است؛ باید این را به خود یاددآوری کنید که دنیا به آخر نرسیده. دوباره می‌توان همه چیز را از نو ساخت و مشکلات را حل کرد. شاید برخی از موضوعات هرگز مانند سابق نشوند؛ اما این بدان معنا نیست که دیگر همه چیز تمام شده. برای آشنایی با روش های جبران اشتباهات زندگی کلیک نمایید.

ترس از آبرو | چطور آبروی رفته را برگردانیم؟

شاید شما هم در اطرافیان خود فردی را دیده باشید که به صورت افراطی همواره ترس از آبروی خود را داشته و آبرو را بر هرچیز دیگری ارجحیت می‌دهند. در واقع خود را از بسیاری از چیزها محروم می‌کنند؛ چون از آبرویشان می‌ترسند. اما این یک تفکر آسیب زننده است که شما و اطرافیان تان را ا حد زیادی محدود می‌کند. به همین دلیل باید علت آن را پیدا کرده و کمی راحت تر گرفت.

علت بروز ترس از آبرو چیست؟

اما چرا برخی از افراد به این شدت از آبروی خود می‌ترسند؟ برای این سوال پاسخ های مختلفی وجود دارد. در واقع افراد به دلایل مختلفی، تا این حد از حرف و نظر دیگران در مورد خودشان ترسیده و خود و دیگران را محدود می‌کنند. در این قسمت به توضیح برخی از دلایلی پرداخته ایم؛ که منجر به چنین حالتی می‌شوند.

به علت ننگ های اجتماعی: منظور از ننگ های اجتماعی ترس از قضاوت ها و فشارهایی است که جامعه برای ما تعیین می‌کند. افراد از اینکه همرنگ و همسو با جماعت نباشند؛ همواره می‌ترسند.

تاثیر خانواده و اطرافیان: گاهی فردی به این دلیل که در این فضا بزرگ شده است و همواره تحت فشار خانواده به دلیل آبرو بوده است؛ از خود چنین حالاتی را بروز می‌دهد.

تجربیاتی که فرد در گذشته داشته است: یکی دیگر از دلایل این موضوع، تجربیات تلخی است که افراد در این مورد داشته اند. برای مثال احتمالا یکبار در گذشته دچار بی آبرویی شده اند و حال از بروز مجدد این موضوع می‌ترسند.

پیامدهای ناشی از ترس از آبروی رفته

اما این ترس بیمارگونه، منجر به مشکلات زیادی در زندگی افراد شده و پیامدهای زیادی دارد. در واقع شاید برخی تصور کنند که چون ترس از آبرو دارند؛ با احتیاط تر رفتار کرده و کمتر احتمال دارد که خطا کنند. در صورتی که برخی در این مورد دچار زیاده روی شده مشکلات زیر را تجربه خواهند کرد.

ابتلا به اختلالات روانی

ریشه هرگونه ترسی استرس و اضطراب است. فردی که از آبرویش می‌ترسد؛ همواره مضطرب بوده و حتی گاها دچار شک و نشانه های پارانویا نیز می‌شود.

منزوی شدن و دوری از اجتماع | چطور آبروی رفته را برگردانیم؟

چنین فردی برای اینکه در معرض اتهامات قرار نگیرد و اتفاق نامناسبی برایش نیوفتد؛ خود را از دیگران دور کرده و منزوی و گوشه گیر می‌شود.

دروغگو شدن

معمولا چنین افرادی حتی حاضرند که برای حفظ آبروی خود دروغ نیز بگویند.

فشارآوردن افراطی به دیگران | چطور آبروی رفته را برگردانیم؟

اما ترس از دست دادن آبرو تنها محدود به خود فرد نشده و او احتمالا به خانواده و اطرافیان خود نیز فشار زیادی خواهد آورد. به همین دلیل دیگران نیز او را ترک کرده و تنها می‌گذارند.

سخن پایانی

با اینکه بخشی از همه رفتارهای ما تحت تاثیر دیگران بوده و همواره ترس از قضاوت داریم؛ اما باید بگوییم که زیاده روی و افراط در این مورد، خود باعث بروز مشکلات زیادی خواهد شد. در واقع اینکه با احتیاط رفتار کرده و سعی کنیم تا اعتبار خود را حفظ کنیم؛ با ترس از آبرو متفاوت است. از این رو بهتر است اگر بیش از حد به این موضوع فکر می‌کنید و در زندگی شخصی و اجتماعی تان اختلال ایجاد کرده است؛ حتما از متخصص کمک دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از آبرو می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.


منبع: چطور آبروی رفته را برگردانیم؟

انواع هذیان کدام اند؟

انواع هذیان در صورت ابتلا به یک سری از بیماری ها بروز می‌کنند. بیشتر افراد تصور می‌کنند که تنها در صورت ابتلا به اسکیزوفرنی است که افراد دچار هذیان می‌شوند. در صورتی که هذیان در برخی از اختلالات دیگر نیز جزو نشانه های اصلی محسوب شده و از طرف دیگر اختلال هذیانی خود اختلال جداگانه ای است که باید به آن پرداخته شود. با اینکه تشخیص افتراقی این اختلال ها در مورد نوع هذیان و شدت آنها حائز اهمیت است؛ اما در این مقاله موضوع بحث ما نیست. در ابتدا باید با انواع هذیان و نشانه های آنها آشنا شده و برای تشخیص دقیق از متخصص کمک بگیریم. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه انواع هذیان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

انواع هذیان کدام اند؟

انواع هذیان از اختلالات روانی محسوب شده و می‌تواند برای افراد بسیار مشکل ساز باشد. هذیان ها ممکن است از چند دقیقه تا چند روز طول بکشند و بعد از مدتی به طور کلی منجر به قطع ارتباط فرد با واقعیت گردند. به طور کلی هذیان باور غلطی در مورد حقایق است که بر اساس فرهنگ افراد نیست و از طرفی افراد غلط بودن آن را نمی‌پذیرند و در مقابل توضیحاتی که اطرافیان به آنها می‌دهند؛ مقاومت نشان می‌دهند.

برای مثال همه شیعیان به امام زمان اعتقاد دارند اما اینکه فردی بگوید که خودش امام زمان است و یا مدام او را می‌بیند و با او غذا می‌خورد؛ یک هذیان است. در ادامه بیشتر در مورد انواع مختلف هذیان توضیح خواهیم داد. برای آشنایی بیشتر با اختلال اسکیزوفرنی کلیک نمایید.

خود بزرگ بینی

یکی از شایع ترین انواع هذیان ، خودبزرگ بینی است که در آن فرد باور دارد که توانایی های منحصر به فردی دارد و از همه بهتر و برتر است. فراموش نکنید که داشتن هذیان خودبزرگ بینی با ابتلا به اختلال شخصیت خودشیفته، متفاوت است.

کنترل | انواع هذیان

در هذیان کنترل، فرد باور دارد که فردی از نیروهای خارجی در حال کنترل کردن افکارها و رفتارهای اوست. برای مثال فرد مبتلا بیان می‌کند که دائما توسط جاسوس ها خارجی و داخلی مورد کنترل قرار گرفته و هیچ اختیاری از خودش ندارد.

گزند و آسیب

بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات هذیانی، این نوع از هذیان را تجربه می‌کنند. در این حالت فرد معتقد است که دیگران می‌خواهند او را نابود کرده و از بین ببرند.

فقر | انواع هذیان

در هذیان فقر، افراد تصور می‌کنند که تمام سرمایه خود را از دست داده و هیچ پولی ندارند. برای مثال به شما می‌گویند که تمام پولهای خود را در بورس از دست داده اند؛ در صورتی که هیچگاه در بورس سرمایه گذاری نکرده اند.

انتساب

با ابتلا به هذیان انتساب، افراد همه چیز را به خود نسبت می‌دهند. برای مثال اگر مجری در تلویزیون در حال صحبت کردن باشد؛ فرد تصور می‌کند که درباره او حرف می‌زند.

خود مقصر بینی | انواع هذیان

در این حالت، فرد مبتلا به هذیان خود را مقصر همه چیز می‌داند. برای مثال زمانی که بیماری کرونا همه گیر شد؛ چنین افرادی بیان می‌کردند که از این موضوع مطلع بوده اند و از اینکه دیگران را باخبر نکرده اند؛ مقصر بوده و ناراحت بودند.

نیست گرایی

در هذیان نیست گرایی، فرد به پوچی مطلق رسیده است. از نظر او دیگر هیچ چیز معنایی نداشته و زندگی به پایان آن رسیده است. البته که این هذیان نباید با ابتلا به افسردگی و یا اختلالات خلقی دیگر اشتباه گرفته شود.

هذیان جسمی یا سوماتیک | انواع هذیان

نگرانی های بیمارگونه ای در مورد وضعیت جسمانی که معمولا فرد باور دارد که به یک بیماری مبتلاست و در مورد آن پافشاری دارد. حتی زمانی که پزشک هم می‌گوید که فرد به هیچ بیماری مبتلا نیست؛ اما بازهم او نسبت به این موضوع پافشاری داشته و معتقد است که پزشک اشتباه می‌کند.

خیانت

در این حالت فرد مبتلا به اختلال هذیانی معتقد است که دیگران در حال خیانت کردن به آنها هستند. این موضوع مخصوصا در مورد شریک عاطفی، شدیدتر است.

تزریق فکر

با وجود هذیان تزریق فکر، فرد باور دارد که دیگران افکاری را در ذهن او کاشته و یا به او تزریق می‌کنند. در واقع اینها تفکرات او نیستند.

هذیان ربایش فکر

در این نوع، فرد تصور می‌کند که دیگران در حال دزدین افکارش هستند.

اروتومانیک

برعکس هذیان خیانت، در این نوع هذیان افراد تصور می‌کنند که همه افراد عاشق و دلباخته آنها شده اند.

مختلط

در نوع مختلط از انواع هذیان، ترکیبی از نشانه های همه هذیان ها وجود دارد که هیچکدام بر دیگری برتری ندارند یعنی باور به انواع هذیان به یک میزان است.

ملاک های تشخیصی اختلال هذیانی

برای تشخیص ابتلا به اختلالات هذیانی، ملاک های مشخصی در کتابچه تشخیصی آماری وجود دارد که با توجه به آنها ابتلا به این اختلال شناسایی می‌شود. این ملاک ها، شامل موارد زیر هستند.

_ بروز یک یا چند نوع هذیان که حداقل به مدت یک ماه ادامه داشته باشند

_ فرد اولین ملاک ابتلا به اسکیزوفرنی را نداشته باشد

_ اختلال چندانی در عملکرد افراد ایجاد نمی‌شود

_ در صورت بروز نشانه های خلقی همزمان با این هذیان ها، مدت زمان نشانه های خلقی کوتاه تر هستند

این هذیان ها ناشی از ابتلا به یک بیماری خاص و یا مصرف دارو و مواد مخدر نیستند. برای آشنایی با هذیان ناشی از علائم اعتیاد به مواد مخدر کلیک نمایید.

دسته بندی کلی انواع هذیان

اگر بخواهیم انواع هذیان را در دو دسته کلی جای دهیم؛ باید به دو دسته عجیب و غریب و غیر عجیب و غریب اشاره کنیم. در نوع عجیب و غریب؛ اتفاق افتادن این هذیان ها بعید و یا کاملا غیرممکن است. برای مثال تزریق کردن فکر کاملا هذیان عجیب و غریب محسوب می‌شود.

در نوع غیر عجیب و غریب، با اینکه این هذیان شواهد را نقض می‌کنند؛ اما ممکن است اتفاق بیوفتد.

برای اطلاع از نحوه تشخیص افتراقی اختلالات هذیانی با اختلال شخصیت اسکیزوتایپال کلیک کنید.

پیامدهای ناشی از ابتلا به انواع هذیان

ابتلا به انواع هذیان می‌تواند در زندگی شخصی و اجتماعی افراد اختلال ایجاد کرده و دیگران را بترساند. در واقع زمانی که دیگران چنین چیزهایی را می‌شنوند و یا مشاهده می‌کنند؛ به جای کمک کردن به فرد مبتلا برای درمان، از او فاصله می‌گیرند و تصور می‌کنند که او از قصد در حال مقاومت کردن است. چنین افرادی بعد از مدتی به طور کلی ارتباط خود را با واقعیت از دست می‌دهند و حتی ممکن است به اختلالات دیگر نیز مبتلا شوند.

علت ابتلا به انواع هذیان

نمی‌توان علت دقیقی برای ابتلا به اختلالات هذیانی در نظر گرفت. اما عوامل مختلفی در این مورد موثر می‌باشند. برای مثال ابتلا به مشکلات مغزی و یا اتفاقاتی که در دوران بارداری و بعد از زایمان برای جنین می‌افتد. ناشناخته بودن علت این موضوع، درمان آن را نیز دشوارتر می‌کند.

درمان انواع هذیان

درمان انواع هذیان، بستگی به مرحله ای از بیماری دارد؛ که فرد مبتلا در آن قرار دارد. البته که به طور کلی دیگر درمان های روانشناختی در صورت ابتلا به هذیان، موثر نیستند. نشانه های فرد در مراحل اولیه باید به وسیله دارو کنترل شده و در مراحل بعدی روانشناس مداخله کند. با استفاده از روان درمانی فقط به افراد کمک می‌شود تا بتوانند کارهای اولیه و ضروری خود را انجام دهند.

سخن پایانی

از آنجایی که تجربه انواع هذیان می‌تواند مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد نماید؛ بسیار مهم است که افراد نشانه های آن را تشخیص داده و به موقع برای درمان اقدام نمایند. فراموش نکنید که تشخیص و درمان اختلالات هذیانی کار ساده ای نیست و برای آن حتما باید از متخصص کمک گرفت.

برای دریافت مشاوره در زمینه انواع هذیان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.


منبع: انواع هذیان و اختلالات هذیانی را بشناسیم

کنار امدن با جواب منفی چگونه است؟

کنار امدن با جواب منفی کار ساده ای نیست. هیچکس تمایل ندارد تا مورد مخالفت قرار گرفته و یا جواب نه بشنود. اما این موضوع در زندگی واقعی اجتناب ناپذیر است. هر لحظه ممکن است موقعیتی مخالف با آنچه که تصور می‌کردیم؛ برایمان پیش آید. به همین دلیل باید از لحاظ روانی خود را برای آن آماده کرده و حتی منتظر پیامدهای جسمانی آن نیز باشیم. در ادامه توضیح خواهیم داد که چطور جواب منفی شنیدن، می‌تواند سلامت بدنی ما را نیز درگیر کند. از این رو بهتر است در شرایط مختلف، انتظار شنیدن چنین جوابی را داشته و آستانه تحمل خود را بالا ببرید. در این زمینه حتی می‌توانید از روانشناس نیز کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کنار امدن با جواب منفی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

کنار امدن با جواب منفی چگونه است؟

برخی از افراد نمی‌توانند نه بگویند و برخی دیگر نمی‌توانند نه بشنوند. با اینکه زندگی هیچگاه مطابق خواسته های ما پیش نمی‌رود. طبیعتا چنین حالتی باعث ناامیدی و خدشه دار شدن غرورتان خواهد شد. اما کنار نیامدن و نپذیرفتن این موضوع باعث خواهد شد تا دچار ناکامی های بیشتری شوید. از این رو باید بدانید که بعد از تجربه چنین حالتی چه واکنشی نشان داده و آستانه تحمل خود را بالا ببرید. در این قسمت به توضیح برخی از راهکارهای موثر در این زمینه خواهیم پرداخت. برای اطلاع از چگونگی بالا بردن مهارت جرات ورزی کلیک نمایید.

بالا بردن اعتماد به نفس

یکی از اصلی ترین اقداماتی که باید در مورد کنار امدن با جواب منفی انجام دهید؛ افزایش اعتماد به نفس است. در واقع زمانی که اعتماد به نفس و عزت نفس شما بالا باشد؛ متوجه خواهید شد که شخصیت شما با رد شدن متزلزل نخواهد شد. برخی از افراد تصور می‌کنند که اگر از دیگران جواب منفی می‌شوند؛ پس به این معنی است که به دردنخور هستند و یا کسی آنها را دوست ندارد.

استفاده از خودگویی های مثبت

طبیعتا با شنیدن جواب منفی، حجم عظیمی از احساسات منفی به سراغ شما خواهند آمد. به همین دلیل باید خودگویی مثبت را تمرین کرده و به خودتان یادآوری کنید که این جواب منفی همیشه به معنای وجود نقص و کمبود در وجود شما نیست. از این رو نباید تنها خودتان را سرزنش کنید. برای آشنایی با چگونگی بیان خواسته ها کلیک نمایید.

فکر نکردن به گذشته با حسرت

یکی دیگر از راهکارهای کنار امدن با جواب منفی ، فکر نکردن به گذشته است. زمانی که جواب رد می‌شنوید شروع به مرور کردن گذشته کرده و می‌خواهید تا اشتباه خود را پیدا کنید و یا با نشخوار فکری کردن، حس بهتری پیدا خواهید کرد. البته که فکر کردن به گذشته اگر با حسرت همراه نباشد؛ می‌تواند موثر هم باشد. اما در نهایت باید بدانید که دردی را از شما دوا نخواهد کرد.

همه چیز موقتی است

هربار که بعد از کنار امدن با جواب منفی احساس بدی پیدا کردید؛ بدانید که همه چیز موقتی است. تنها یک جواب رد به معنی شکست و ناکامی شما نیست. همواره فرصت دارید تا جبران کرده و از طرفی می‌توانید به خاطر موفقیت ها و تجربیات گذشته به خودتان افتخار کنید.

تمرین برای تلاش دوباره

گاهی فرایند کنار امدن با جواب منفی سخت تر از آن چیزی است که به نظر می‌آید. به همین دلیل بهتر است کمی از موقعیت فاصله گرفته، آن را از دید فرد دیگری ببینید و سپس وارد آن شوید. در این حالت متوجه خواهید شد که همه چیز آنقدرها هم که تصور می‌کنید؛ بد نیست.

تصور نکنید که قربانی هستید

با کنار امدن با جواب منفی ، شما یک قربانی محسوب نمی‌شوید. تجربه خشم و ناراحتی زیاد بعد از جواب رد شنیدن؛ شما را به سمت قربانی بودن سوق می‌دهد. اما در این حالت تنها شما سست و دلسرد شده و دیگر نمی‌توانید تلاش کنید.

کمک گرفتن از روانشناس

کمک گرفتن از مشاور نیز یکی دیگر از راه های کنار امدن با جواب منفی است. این یک فرایند بوده و نمی‌توانید خیلی سریع این موضوع را فراموش کنید. اما صحبت کردن با یک متخصص در این زمینه می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

رها کنید

فراموش نکنید که پذیرش واقعیت و رها کردن خود بخش بزرگی از کنار امدن با جواب منفی است. البته این به معنا نیست که احساسات خود را سرکوب کنید. بلکه باید دست از پافشاری برداشته و دوباره امتحان کنید.

واقعیت هایی در مورد شنیدن جواب منفی

در مورد شنیدن جواب منفی ، واقعیت هایی وجود دارد که شاید برایتان جالب باشد. با اطلاع از این واقعیت ها احتمالا سریع تر با این موضوع کنار آمده و قادر خواهید بود تا گذر کنید. در این قسمت به توضیح این واقعیت ها خواهیم پرداخت. برای اطلاع از راه های بالا بردن آستانه تحمل کلیک نمایید.

تاثیرگذار بر سلامت جسمی: بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است؛ مشخص گردید که شنیدن جواب منفی از آنجایی که باعث افزایش میزان استرس می‌شود؛ کوتیزول را افزایش داده و از طرفی دیگر باعث بروز دردهای جسمانی می‌گردد.

بخشی از فرایند تکاملی ما: از نظر تکاملی ، به این دلیل کنار امدن با جواب منفی دشوار است که در ما حس طرد شدن را برانگیخته و گاها باعث تغییر رفتار می‌گردد.

درد روانی رد شدن از درد جسمانی بیشتر است: در پژوهشی دیگر مشخص شد که درد روانی ناشی از نه شنیدن، بیشتر از درد جسمانی بوده و افراد مسائل زیادی را از این بابت تجربه خواهند کرد.

متزلزل شدن احساس تعلق: با شنیدن جواب رد، احساس تعلق در افراد متزلزل شده و باعث می‌شود تا دیگر خود را متعلق به یک گروه ندانند.

بروز احساس خشم: این شرایط می‌تواند خشم زیادی را نیز در ما برانگیزد.

تخریب شدن عزت نفس: احساس کارایی و عزت نفس افراد پایین آمده و ممکن است تا مدتی حس خوبی نسبت به خودشان نداشته باشند.

باعث کاهش موقتی ضریب هوشی می‌شود: در آزمونی دیگر مشخص گردید که افراد حتی با فکر کردن به این تجربه نمی‌توانند عملکرد خوبی در آزمون های هوشی داشته باشند.

قابل درمان است: اما مهم ترین واقعیت این است که این تجربه ناکامی، قابل درمان و ترمیم بوده و می‌توان آن را فراموش کرد.

کنار امدن با جواب منفی در خواستگاری

یکی از سخت شرایطی که ممکن است در آن با جواب منفی روبرو شویم؛ خواستگاری است. مخصوصا اگر واقعا به طرف مقابل علاقه مند بوده و برای داشتن زندگی مشترک با او برنامه ریزی کرده باشیم. در چنین شرایطی احتمالا تا مدتی ناراحت بوده و یا از روش های دیگری برای خواستگاری کردن استفاده کنیم.  اما برای کنار امدن با جواب منفی در این موقعیت باید از روش های زیر استفاده کنیم.

◀صحبت کردن با یک فرد مورد اعتماد

◀فرصت دادن به خود

◀تمرکز کردن روی خود

◀برنامه ریزی کردن برای آینده

برای تبدیل جواب منفی به مثبت باید چه کرد؟

از طرفی اگر نمی‌خواهید دست بکشید و مایل هستید تا به جای کنار امدن با جواب منفی آن را تبدیل به جواب مثبت کنید؛ می‌توانید از روش های زیر نیز استفاده کنید.

  • پیدا کردن علت و دلسرد نشدن
  • قرار نگذاشتن در یک زمان یا مکان مناسب
  • توجه کردن به ظاهر خود
  • در نظر گرفتن موانع و محدودیت ها
  • قرار دادن هدفی مشخص
  • عجله نکنید
  • بیش از حد احساساتی نباشید
  • پرحرفی نکنید
  • صبوری کنید ولی پافشاری نه
  • در ابتدا خود را به خوبی بشناسید
  • واقع بین باشید

سخن پایانی

تجربه کردن حال بد بعد از شنیدن جواب منفی اجتناب ناپذیر است. اما به هر حال باید با این موضوع کنار آمده و روحیه خود را ترمیم کنید. با بالا بردن آستانه تحمل خود، با شنیدن جواب منفی، دیگر کمتر دچار ناراحتی شده و می‌توانید با این شرایط بهتر برخورد کنید. از طرفی بهتر است با یک روانشناس نیز مشورت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کنار امدن با جواب منفی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.


منبع: کنار امدن با جواب منفی 

سردرد عصبی چیست؟

سردرد عصبی یا تنشی، سردردی است که هیچ ریشه جسمانی نداشته و منجر به بروز طیفی از دردهای مختلف در افراد می‌گردد. شاید شما هم این حالت را تجربه کرده باشید که با تحمل یک فشار روانی سنگین به سردرد و یا دردهای دیگر مبتلا شوید و نشانه های دیگر را نیز تجربه نمایید. در واقع این موضوع به خوبی نشان دهنده تاثیر یک وضعیت استرس زا روی بدن هست. افراد به دلایل مختلفی به سردرد مبتلا می‌شوند؛ اما فشار عصبی یکی از شایع ترین دلایل آن است که منجر به بروز مشکلات بیشتری نیز برای افراد می‌گردد. از این رو بهتر است افراد در این مورد اطلاعات لازم را کسب کرده و از بروز چنین حالتی پیشگیری نمایند. از آنجایی که این نوع سردرد ریشه روانی نیز دارد؛ افراد باید حتما از یک روانشناس نیز کمک بگیرند. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه سردرد عصبی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سردرد عصبی چیست؟

ماهیت سردرد عصبی و دردی که افراد تجربه می‌کنند؛ مانند سردردی است که ریشه جسمانی دارد. تنها چند تفاوت جزئی بین این دو سردرد وجود دارد که افراد می‌توانند متوجه این موضوع شوند. البته که تشخیص این مورد برعهده متخصص است. اما به طور کلی برخی از نشانه های این نوع سردرد با سردردی که ناشی از میگرن و یا بیماری های جسمانی است؛ متفاوت است. چنین سردردهایی غیرقابل تحمل و خسته کننده هستند و معمولا زمانی بروز می‌کنند که فرد در یک حالت پرفشار روانی است و یا بحرانی را پشت سر گذاشته است. در ادامه بیشتر در مورد نشانه های این بیماری و راهکارهای درمانی توضیح خواهیم داد. برای اطلاع از تاثیرات بحران روحی کلیک نمایید.

نشانه های ابتلا به این نوع سردرد

همانطور که گفته شد؛ سردرد عصبی نشانه ها و علائمی دارد که با کمک آنها می‌توان این حالت را از سایر انواع سردرد متمایز کرد. برخی از این نشانه ها شامل موارد زیر هستند.

  • سردرد عصبی به آرامی شروع می‌شود
  • درد آن خفیف تا متوسط است
  • فرد احساس انقباض، فشار و سفتی در طرفین سر و ناحیه پیشانی احساس می‌کند
  • احساس درد در گردن
  • بروز سردردهای دردناک و مبهم
  • تحریک پذیری پوست سر، عضلات شانه و گردن

علت ابتلا به سردرد عصبی

همانطور که از اسم این نوع سردرد هم مشخص است؛ علت اصلی ابتلا به آن قرار گیری در شرایط سخت روانی است. در این حالت انقباض های عضلات گردن، صورت و پوست سر منجر به بروز چنین سردردی می‌گردند. البته این تنها یکی از احتمالات و شواهد علمی آن را تایید نمی‌کنند. استرس از بزرگ ترین عواملی است که منجر به بروز سردردهای عصبی در افراد می‌گردد. و این به دلیل فشارهای بیش از حد به رشته های عصبی در مغز و از ترشح برخی از هورمون ها مانند کورتیزول برای مدت زمان طولانی است. برای اطلاع از راه های درمان استرس و اضطراب کلیک نمایید.

مدت زمان سردرد تنشی چقدر است؟

نمی‌توان مدت زمان دقیقی را برای  ماندگاری نشانه های ناشی سردرد عصبی در نظر گرفت. این سردردها ممکن است تنها نیم ساعت دوام داشته باشند و یا حتی چند ماه. اما در بیشتر موارد این سردردها دوره ای بوده، به آرامی بروز می‌کنند و بعد از مدتی هم از بین می‌روند. در بیشتر موارد شاهد بروز این سردردها درمیان روز هستیم . احتمال اینکه این سردردها هفته ها طول بکشند؛ بسیار کم است.

پیامدهای ناشی از سردرد عصبی

بروز سردرد عصبی علاوه بر اینکه فشار زیادی از نظر جسمانی به افراد وارد می‌کند؛ به طور کلی کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار داده و مانع از شرکت کردن افراد در بسیاری از فعالیت های روزمره و عادی می‌شوند. در چنین شرایطی بیمار به طور کلی عملکرد طبیعی خود را از دست داده و حتی در خانه بستری می‌شود.

انواع سردرد تنشی

سردرد عصبی خود دو نوع مختلف دارد که بسته به مدت زمان ماندگاری نشانه ها متفاوت است. روش درمان آنها تقریبا مشابه است؛ اما به طور کلی بهتر است افراد از نوع سردردی که به آن مبتلا هستند؛ مطلع باشند. در این قسمت به توضیح این دو نوع سردرد خواهیم پرداخت.

اپیزودیک

یکی از انواع سردرد عصبی اپیزودیک است که تنها چند ساعت ادامه پیدا می‌کند. اما این سردردها تکرار شونده هستند و ممکن است در فاصله کمتر از پانزده روز بیشتر از سه بار بروز کنند. به همین دلیل به آنها سردردهای اپیزودیک می‌گویند. اگر این نوع سردردها درمان نشوند؛ تبدیل به سردردهای مزمن می‌گردند.

مزمن

سردرد عصبی مزمن برای مدت زمان طولانی بدون کم شدن نشانه ها ادامه می‌یابد. اگر فرد در طول سه ماه هر بار بیشتر از 15 روز دچار سردرد گردد؛ به سردردهای مزمن مبتلاست.

فرق بین سردرد عصبی و میگرن

بسیاری از افراد سردرد عصبی را با میگرن یکسان می‌دانند. در صورتی که این دو عوارضی کاملا متفاوت از یکدیگر دارند. سردردهای عصبی سخت تر تشخیص داده می‌شوند. از طرفی اگر فرد به صورت مرتب به سردردهای عصبی مبتلا شود؛ مستعد ابتلا به میگرن نیز هست.

یکی دیگر از تفاوت های سردرد میگرنی با سردرد تنشی این است که افراد مبتلا به سردرد عصبی نشانه هایی مانند استفراغ، تاری دید و تهوع را تجربه نمی‌کنند. همچنین این نوع سردرد با فعالیت های بدنی تشدید نمی‌شود.

افسردگی و سردرد عصبی

افسردگی گاهی با بروز سردرد عصبی نیز همراه است. افرادی که مبتلا به افسردگی هستند؛ به دلیل حجم بالای استرس و اضطرابی که تحمل می‌کنند؛ گاهی دچار سردرد تنشی شده که به آن نوع ثانویه سردرد نیز گفته می‌شود. حتی می‌توان گفت که ابتلا به این نوع سردرد یکی از نشانه های ابتلا به افسردگی است.

پیشگیری از ابتلا به سردرد تنشی

از آنجایی که ابتلا به سردرد عصبی با بروز پیامدهای زیادی برای افراد همراه است و منجر به حساسیت پذیری سایر نقاط بدن نسبت به درد می‌گردد؛ بهتر است افراد پیش از ابتلا پیشگیری کرده و اقداماتی را انجام دهند. این اختلال ریشه ژنتیکی و موروثی نیز دارد که در مورد آن نمی‌توان کاری کرد. اما افراد باید محرک های محیطی و شرایط را کنترل کرده و از موقعیت های استرس زا دوری کنند.

روش های درمان سردرد عصبی

در بیشتر موارد افراد زمانی برای درمان سردرد عصبی اقدام می‌کنند که دیگر تاثیری نداشته و این بیماری باید دوره خود را طی کند. از طرفی گاهی نمی‌توان در مورد ابتلا به این بیماری کاری انجام داد و روش های درمانی تاثیری ندارند. اما برخی از اقداماتی که افراد می‌توانند در این زمینه انجام دهند؛ شامل موارد زیر هستند.

بیوفیدبک: در جلسات بیوفیدبک به افراد آموزش داده می‌شود تا واکنش های بدن شان را تحت کنترل بگیرند.

درمان شناختی رفتاری: به دلیل اینکه ریشه سردردعصبی ، مسائل روانی است؛ افراد باید به کمک متخصص و رویکرد درمانی شناختی رفتاری، افکار خود را تغییر داده تا کمتر دچار استرس و اضطراب شوند.

دارودرمانی: برخی از مسکن هایی که منجر به کاهش سردرد افراد می‌شوند؛ شامل نوافن و ژلوفن هستند، که افراد برای مصرف آنها حتما باید با متخصص مشورت کنند.

سایر روش های خانگی: اصلاح سبک زندگی نیز در این مورد موثر خواهد بود. افراد مبتلا به چنین سردردهایی باید به کیفیت خواب و رژیم غذایی خود یا عادات دیگر رفتاری خود توجه داشته باشند.

سخن پایانی

به طور کلی ابتلا به سردرد عصبی چه مزمن باشد و چه اپیزودیک ، اذیت کننده است. اما این موضوع به خوبی نشان می‌دهد که تجربه یک فشار روانی چگونه می‌تواند بر جسم افراد نیز تاثیر گذاشته و آنها را مبتلا به مشکلات مختلفی کند. از این رو افراد اگر پیش زمینه چنین سردردهایی را دارند؛ باید حتما از موقعیت های اضطراب آور دوری کرده و با متخصص نیز مشورت نمایند.

برای دریافت مشاوره در زمینه سردرد عصبی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.


منبع: سردرد عصبی و تنشی خطرناک است؟