avajeh

ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی در زمینه های مختلف خانواده، اعتیاد، ازدواج و ...

avajeh

ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی در زمینه های مختلف خانواده، اعتیاد، ازدواج و ...

هرم نیازهای مازلو | معایب و کاربرد سلسله مراتب هرم نیازهای مازلو

آبراهام مازلو یکی از روانشناسان تأثیرگذار در حیطه انسان‌گرایی است که با بیان نظریه ” هرم نیازهای مازلو ” به شهرت رسید. او نظریه انگیزشی خود را با توجه به سلسله مراتب نیازها تنظیم کرد؛ به گونه‌ای که هرچه به سمت نوک قله حرکت می‌کنیم نیازها، حالت جسمانی خود را از دست‌ داده و تبدیل به نیازهای روانی می‌شوند. بر اساس نظریه هرم نیازهای مازلو، رفتارهای ما تحت تأثیر تمایل به دستیابی به نیازهای خاصی برانگیخته می‌شوند. بر طبق این دیدگاه افراد می‌توانند با ایجاد احساس شایستگی، خود مختاری و عزت نفس در مسیر پیشرفت حرکت کرده و انگیزش لازم برای انجام رفتارها را داشته باشند. در ادامه به بررسی بیشتر این دیدگاه خواهیم پرداخت پس همراه ما باشید. برای دریافت خدمات مشاوره فردی کلیک کنید.

منبع: هرم نیازهای مازلو | معایب و کاربرد سلسله مراتب هرم نیازهای مازلو

هرم نیازهای مازلو چیست؟

مازلو نخستین بار موضوع سلسله‌مراتب نیازها را در سال ۱۹۴۳ میلادی، در مقاله‌ای با عنوان (نظریه‌ای درباره انگیزه رفتارهای انسان) مطرح کرد. در شرایطی که دیدگاه‌های دیگر روانشناسی، نظیر روان تحلیل گری یا رفتارگرایی به دنبال پیدا کردن دلایل آسیب‌های روانی بودند، نظریه مازلو به دنبال این بود که تعیین کند به‌طورکلی رفتارهای انسان با چه انگیزه‌هایی شکل می‌گیرند.

همانند سایر نظریه‌پردازان دیدگاه انسان‌گرایی، مازلو نیز معتقد بود که نهایت انگیزه انسان، دستیابی به خودشکوفایی است. بااین‌حال به عقیده مازلو برای‌رسیدن فرد به نیاز خود شکوفایی، او می‌بایست‌در ابتدا نیازهای دیگری را در خود ارضا کرده باشد. مازلو یک هرم را مشخص کرد که دارای ۵ طبقه مختلف است. نخستین طبقات هرم مازلو به نیازهای فیزیولوژیک و بقای جسمانی فرد مربوط می‌شود. هرچه به سمت نوک قله حرکت می‌کنیم نیازها، حالت جسمانی خود را ازدست‌داده و تبدیل به نیازهای روانی نظیر دوست داشتن دیگران یا عزت‌نفس می‌شود تا اینکه نهایتاً به نیاز خود شکوفایی در فرد می‌رسیم.

نکته مهمی که در هرم مازلو مطرح است سلسله مراتبی بودن نیازهاست. به این معنا که برای ظهور هر نیازی در فرد ظاهرشده و فرد به دنبال پاسخگویی به آن برآید نخست می‌باید نیازهای طبقات پیشین را به‌طور کامل ارضا کرده باشد.


نیازهای کمبود در مقابل نیاز رشد در هرم مازلو

مازلو به‌طورکلی نیازها را به دو گروه نیازهای کمبود و نیازهای رشد تقسیم می‌کند. او معتقداست چهار طبقه اول هرم یعنی نیازهای فیزیولوژیک، امنیت، عشق و علاقه و به دست‌آوردن عزت‌نفس تلاش‌هایی هستند که فرد در جهت رفع یک کمبود انجام می‌دهد. یعنی آنچه فرد را برای به دست‌آوردن این مسائل برانگیخته‌می‌کند فقدان یانداشتن یک ویژگی است.

برخلاف چهار طبقه پیشین، نیاز به خودشکوفایی ازنظر مازلو یک نیاز پیشرونده است. در این نیاز فرد به دنبال برطرف‌کردن فقدان و کمبود و به دست‌آوردن چیزی نیست. بلکه او تمایل‌دارد تا برای رشد خود و پیشرفت هرچه بیشتر اقداماتی انجام دهد.


طبقات مختلف هرم نیازهای مازلو

برخی از نظریه مازلو به‌عنوان یک هرم غیرقابل انعطاف صحبت می‌کنند. اما مازلو معتقداست نظمی که این نیازها را برآورده می‌کند همیشه از یک حالت استاندارد پیروی نمی‌کند. به‌عنوان‌مثال برای بعضی از افراد نیاز به عزت‌نفس از نیاز به عشق، اهمیت بیشتری دارد. حتی ممکن‌است در یک نفر دستیابی به خود شکوفایی، بر نیازهای فیزیولوژیک نیز غلبه داشته باشد.

1- نیازهای فیزیولوژیک در هرم نیازهای مازلو

نیازهای فیزیولوژیک گروهی از نیازهاهستند که برطرف‌شدن آن‌ها برای زنده‌ماندن و بقای فرد حیاتی است. برخی از این نیازها عبارت‌اند از احتیاج به آب، غذا، تنفس یا سوخت‌وساز بدن. مازلو معتقداست در کنار این مسائل می‌توان‌تمایل فرد به لباس‌پوشیدن یا برقراری ارتباط جنسی را نیز در گروه نیازهای فیزیولوژیک قرار دارد. چراکه این مسائل به‌طور ضمنی به بقای فرد کمک می‌کند.

2- نیاز به امنیت و آسایش

هنگامی‌که نیازهای فیزیولوژیک فرد تأمین می‌شود، نیازهای امنیتی برای او جلوه می‌کنند. نیازهای امنیتی به کلیه تمایلات فرد برای کنترل جریان زندگی و دستیابی به شرایط بهتر گفته می‌شود. ازجمله نیازهای امنیتی در فردمی‌توان به امنیت مالی، سلامت جسم و روان و بهزیستی، حفاظت از خود در برابر آسیب‌ها و تصادف‌ها اشاره کرد. درنتیجه رفتارهایی نظیر پیداکردن شغل، تلاش برای حفظ یا به دست‌آوردن سلامتی، تهیه بیمه سلامتی، جمع‌آوری پول و یا مهاجرت به یک منطقه امن‌تر برای زندگی، همگی در گروه نیازهای امنیت و آسایش قرار می‌گیرند.

3- نیاز به عشق و تعلق خاطر در هرم نیازهای مازلو

بارسیدن فرد به طبقه نیازهای عاطفی، برقراری یک ارتباط عمیق عاطفی با دیگران محوری‌ترین عامل در کنترل رفتارهای فرد است. بعضی از مواردی که در این دسته از نیازهامی‌توانند باعث خوشحالی فرد شوند عبارت‌اند از؛ دوستی، دل‌بستگی‌های عاطفی، خانواده، گروه‌های اجتماعی، شرکت در گروه‌های مختلف تجمعات مذهبی. برآوده‌شدن این دسته از نیازها به فرد کمک می‌کند تا از آسیب‌ها و بیماری‌های روانی نظیر افسردگی و احساس تنهایی در امان باشد.

4- تمایل به عزت نفس

با گذشتن از سه‌طبقه پیشین و ایجاد روابط اجتماعی، نیاز جدیدی که در فرد ایجاد می‌شود این است که انسان‌ها احساس می‌کنند تمایل دارند مورد پذیرش و تحسین دیگران قرار بگیرند. احساس اینکه فرد مورد پذیرش و احترام دیگران قرار دارد تأثیر بسیاری در ایجاد عزت نفس و باارزش دانستن خود دارد. بسیاری از رفتارها نظیر تحصیلات دانشگاهی، شرکت در فعالیت‌های ورزشی و پیدا کردن شغل‌هایی که مقام و منصب بالایی را برای فرد ایجاد می‌کند می‌تواند در گروه رفتارهای قرار بگیرد که نیاز فرد به عزت‌نفس را تأمین می‌کند.

5- خودشکوفایی در هرم نیازهای مازلو

آخرین طبقه از هرم نیازهای مازلو خودشکوفایی است. به تعبیر مازلو خودشکوفایی به این معناست که فرد تمامی توانایی‌ها و ظرفیت‌های خود را به کار گرفته و تبدیل به نهایت آنچه شود که می‌توانست باشد.

شاید با نگاهی به خودبفهمید که در این هرم تا چه مرحله‌ای پیش رفته‌اید. به طبع سوالاتی در ذهن شما ایجاد خواهد شد. شما می‌توانیدبا دریافت مشاوره از مرکز مشاوره روانشناسی آواژه مشاوران توجه بیشتری به سلامتی جسمی و روانی خود داشته باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه هرم نیازهای مازلو می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.


سؤالات متداول


سلسله‌مراتب در هرم نیازهای مازلو یعنی چه؟

سلسله‌مراتب به این معناست که تا پیش از تأمین نیازهای ابتدایی‌تر، فرد درمورد مسائل پیشرفته‌تر احساس نیاز نمی‌کند و آن‌ها تأثیری بر رفتار فرد نخواهند داشت؛ اما درعین‌حال ممکن است در یک فرد این اولویت‌بندی اهمیت نداشته باشد و آن‌ها از ابتدا به دنبال تأمین نیازهای بالاتر باشند.

نیازهای کمبود و رشد چه فرقی با یکدیگر دارند؟

چهار طبقه اول هرم مازلو مربوط به نیازهای کمبود است. نیازهای کمبود دسته‌ای از رفتارها هستند که برای جبران یک کمبود برانگیخته می‌شوند. برای مثال غذا خوردن به دنبال احساس گرسنگی ایجاد می‌شود؛ اما نیاز رشد که صرفاً خودشکوفایی را شامل می‌شود به معنای حرکت فرد در جهت رشد و پیشرفت است و ارتباطی با کمبودها ندارد.

منبع: هرم نیازهای مازلو | معایب و کاربرد سلسله مراتب هرم نیازهای مازلو

مشاوره روانشناسی بیرجند | بهترین روانشناس در بیرجند

مشاوره روانشناسی در بیرجند دغدغه ذهنی برای کسانی است که درگیر مشکل خاصی شده باشند. در واقع کمک‌گرفتن از مشاوره روان‌شناسی یکی از بهترین راهکارها برای مشکلات ما است. مشاورین با استفاده از تخصص و تجربه‌ای که دارند به‌خوبی می‌توانند در موضوعات مختلف به ما کمک کنند. اما قبل از اینکه از هر مشاوره‌ای استفاده کنیم باید با ویژگی‌های این شکل از مشاوره و همین‌طور نشانه‌های یک مرکز مشاوره خوب آشنا باشیم. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم تا بیشتر راجع به مشاوره روانشناسی بیرجند و آنچه باید راجع به این موضوع بدانید صحبت کنیم.

منبع: مشاوره روانشناسی بیرجند | بهترین روانشناس در بیرجند

مشاوره روانشناسی بیرجند

اولین سؤال در ذهن بسیاری از ما این است که اصلاً استفاده از مشاوره روانشناسی بیرجند به چه دردی می‌خورد؟ خیلی از ما تصور می‌کنیم می‌توانیم مشکلات‌مان را به‌تنهایی یا با کمک‌گرفتن از اطرافیان حل کنیم. اما واقعیت این است که بیشتر وقت‌ها مشکلات به این سادگی برطرف نمی‌شوند. ناتوانی در نگاه‌کردن به موضوع از زاویه دیگر، نداشتن تجربه و همین‌طور بیماری‌های روحی از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شوند نتوانید به‌تنهایی مشکلات‌تان را حل کنید. این در حالی است که مشکلات در ذهن ما وجود دارند و انرژی بسیاری می‌گیرند.

هرکدام از ما اگر درگیر بعضی مسائل نباشیم توانایی بیشتری برای زندگی در اجتماع داریم؛ و می‌توانیم به پیشرفت‌های بسیاری دست پیدا کنیم. به همین خاطر حل کردن درگیری‌های ذهنی یا بیماری‌های روحی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدهیم. اما این کار بدون کمک‌گرفتن از متخصصین تقریباً غیرممکن است. به همین خاطر بهترین کار این است که وقتی احساس می‌کنید موضوعی ذهن شما را درگیر کرده یا شرایط روحی‌تان به هم ریخته است از یک مشاور کمک بگیرید.

خدمات مراکز مشاوره روانشناسی بیرجند

بسیاری از ما می‌دانیم که کمک‌گرفتن از مشاورین بسیار مفید است. اما نمی‌دانیم که برای چه کارهایی می‌توانیم از آن‌ها کمک بگیریم. در حقیقت حیلی مواقع دلیل مراجعه نکردن به مراکز مشاوره این است که ما از خدمات این مراکز آگاهی نداریم. به همین خاطر در این قسمت با یکدیگر راجع به خدمات مراکز مشاوره بیرجند صحبت خواهیم کرد. این خدمات به شرح زیر هستند.

1- کمک به حل مسئله

هر موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید با مشاورین در میان بگذارید. یکی از مهم‌ترین وظایف مشاوره این است که به شما کمک می‌کند دغدغه‌های ذهنی‌تان را برطرف کنید. مشاورین با استفاده از روش‌های مختلف حل مسئله و تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کنند راجع به موضوعی که ذهن‌تان را درگیر کرده به یک نتیجه کلی دست پیدا کنید.

2- مشاوره روانشناسی در بیرجند برای درمان بیماری‌های روحی

شناخته‌شده‌ترین کاری که مشاورین انجام می‌دهند درمان بیماری‌های روحی است. بااین‌حال خیلی از ما نمی‌دانیم که درگیر مشکلات روحی شده‌ایم. برای مثال بسیاری از کسانی که درگیر وسواس هستند خودشان را شخصیت‌هایی تمیز می‌دانند. به خاطر داشته باشید که یکی از نشانه‌های مهم بیماری‌های روحی این است که فرد احساس ناراحتی می‌کند؛ و یا باعث ناراحتی دیگران می‌شود. به‌علاوه اگر شما زمان زیادی از روزتان را درگیر یک موضوع خاص هستید، می‌تواند نشانه مشکلاتی در این زمینه باشد. در چنین شرایطی بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک خواهند کرد تا بیماری‌های روحی را درمان کنید؛ و در نتیجه انرژی بیشتری برای سایر فعالیت‌های زندگی‌تان داشته باشید.

برای دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید.

3- مشاوره‌های خانواده

مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آیند یکی از موضوعاتی است که ذهن ما را بسیار درگیر می‌کند. خانواده جایی است که همه ما می‌خواهیم در آن آرامش داشته باشیم. اما اختلاف میان اعضا می‌تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد. برای حل مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آید می‌توانید از مشاوره روانشناسی در بیرجند استفاده کنید. مشکلاتی مثل اختلاف بین زوجین، درگیری با فرزندان نوجوان و همین‌طور اعتیاد یا بیماری روحی یکی از اعضای خانواده از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانید با کمک مشاورین خانواده برطرف کنید. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.

4- مشاوره روانشناسی در بیرجند برای کمک به بهترشدن شرایط

مشاوره روان‌شناسی همیشه هم برای رفع یک مشکل نیست. شما می‌توانید با استفاده از این مشاوره‌ها شرایط خود را از آنچه هست بهتر کنید. کمک به پیداکردن استعدادها، راهکارهایی برای ازدواج موفق و بسیاری از مسائل دیگر از جمله موضوعاتی هستند که می‌توانید با کمک‌گرفتن از یک مشاور آنها را برطرف کنید.

5- یادگیری مهارت‌ها

اگر احساس می‌کنید برخی مهارت‌ها را ندارید بهتر است با یک مشاور صحبت کنید. یادگیری قدرت نه گفتن، چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، راهکارهایی برای مدیریت استرس و بسیاری از مسائل دیگر از جمله خدماتی هستند که می‌توانید از مشاوره روانشناسی بیرجند بگیرید.

6- مشاوره‌های تربیتی

تربیت‌کودک مهم‌ترین وظیفه هر پدر و مادری است. اشتباهات شما در این زمینه می‌تواند مشکلات جدی را برای فرزندتان ایجاد کند. به همین خاطر بهتر است راجع به نیازهای فرزندتان و راه‌های برطرف‌کردن آن از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین با ویژگی‌های روحی هر دوره سنی آشنایی دارند؛ و می‌توانند به شما برای تربیت بهتر فرزندتان کمک کنند.

7- مشاوره اعتیاد

اعتیاد یکی از جدی‌ترین مشکلاتی است که می‌تواند شما یا اطرافیان‌تان را درگیر خودش کند. به‌علاوه بسیاری از معتادان حتی پس از ترک نیز دوباره به‌سوی استفاده از مواد مخدر برمی‌گردند. این موضوع بیش از هر چیز به خاطر این است که مشاوره روانشناسی برای درمان اعتیاد جدی گرفته نمی‌شود. یکی از خدمات مراکز مشاوره این است که به شما کمک می‌کنند در ترک اعتیاد موفق‌تر باشید.

برای دریافت خدمات مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

8- مشاوره روانشناسی در بیرجند حل مسائل جنسی

مشکلات جنسی از آن دسته مسائلی هستند که معمولاً راجع به آن‌ها صحبت نمی‌کنیم. بااین‌حال تحقیقات نشان می‌دهد که بخش مهمی از سلامت روان و همین‌طور کیفیت زندگی مشترک ما، به این موضوع مرتبط است. به همین خاطر شاید بهتر باشد راجع به این موضوع با کسی صحبت کنید. خجالت از صحبت‌کردن و همین‌طور آشنا نبودن با راه‌حل‌های علمی از جمله دلایل این است که بسیاری از ما نمی‌توانیم با اطرافیانمان راجع به این موضوع صحبت کنیم. به همین خاطر بهتر است راجع به این مسئله از مشاوره جنسی کمک بگیرید.

سایر خدماتی که می‌توانید از مراکز مشاوره روانشناسی دریافت کنید به شرح زیر است. مشاوره کودک ، مشاوره شغلی ، مشاوره نوجوان ، مشاوره آنلاین ، مشاوره طلاق و..

ویژگی های مرکز مشاوره روانشناسی خوب

مجوز رسمی و نیروهای متخصص

اولین و مهم‌ترین ویژگی یک مرکز مورد تأیید داشتن مجوز رسمی است. نبود این مجوز به معنای آن است که مشاور شما مورد تأیید سازمان نظام روان‌شناسی نیست. به‌علاوه این حق شماست که راجع به تحصیلات، تخصص و پروانه اشتغال مشاورین مرکز نیز اطلاع داشته باشید. پس اگر به دنبال برطرف‌کردن مشکلات هستید در درجه اول به این نکات توجه داشته باشید.

خدمات متنوع و به‌روز

همان‌طور که گفتیم مشکلاتی که شما می‌توانید برای آن‌ها از یک مشاور کمک بگیرید بسیار متنوع هستند. به همین خاطر مرکز مشاوره‌ای که به آن مراجعه می‌کنید نیز باید بتواند همه این نیازها را پوشش بدهد. در غیر این صورت شما مجبور می‌شوید برای هر مشکل از یک مرکز به مرکز دیگر بروید.

برای دریافت مشاوره ازدواج کلیک کنید.

داشتن تجهیزات کافی

این روزها برای بسیاری از مشکلات روحی از دستگاه‌هایی مثل نوروفیدبک یا بیوفیدبک استفاده می‌شود. به‌علاوه استفاده از ابزارهایی مثل انواع تست‌های شخصیتی نیز در مراکز مشاوره روانشناسی بیرجند بسیار رایج است. به همین خاطر می‌توان گفت یکی از ویژگی‌های یک مرکز مشاوره خوب این است که تمامی این تجهیزات را داشته باشد.

سخن آخر

مشاوره روانشناسی بیرجند یکی از خدماتی است که همه ما در زندگی به آن نیاز داریم. درست مانند مشکلات جسمی که برای پیشگیری یا درمان آن‌ها از یک متخصص کمک می‌گیریم، روان ما نیز به مراقبت نیاز دارد. به همین خاطر بهتر است که هرکدام از ما هرازگاهی از یک مشاور برای بررسی شرایط روحی‌مان کمک بگیریم. بااین‌حال همان‌طور که گفتیم باید دقت داشته باشید که این مراکز ویژگی‌های یک مرکز مشاوره مورد تأیید را داشته باشند. در غیر این صورت شما با مشکلات بیشتری مواجه خواهید شد.

برای دریافت مشاوره روانشناسی در بیرجند می توانید از طریق شماره 02191002360 برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس بگیرید.

منبع: مشاوره روانشناسی بیرجند | بهترین روانشناس در بیرجند

رفتار صحیح با نوجوان | بهترین نحوه برخورد با نوجوان

رفتار صحیح با نوجوان یکی از دغدغه های والدین است. احتمالا به دنبال نحوه برخورد با نوجوان خود هستید که با این مقاله برخورده‌اید. انسان ها در دوره نوجوانی شکننده تر، احساسی تر هستند. و با دغدغه های بیشتری رو به رو می‌شوند. والدین باید برای چگونگی رفتار با نوجوانان به آگاهی و بینش برسند. تا رابطه خوبی با فرزند خود داشته باشند و مانند یک دوست و همراه در کنارشان باشند. در ادامه مقاله در رابطه با نحوه رفتار، فواید رفتار درست و اشتباهات والدین صحبت کرده ایم. برای دریافت خدمات مشاوره نوجوان کلیک کنید.

منبع: رفتار صحیح با نوجوان | بهترین نحوه برخورد با نوجوان

رفتار صحیح با نوجوان

والدین برای بهبود روابط و چگونگی طرز رفتار با نوجوانان همیشه دغدغه داشته اند. در ادامه چگونگی رفتار با نوجوان را تعریف کرده ایم.

1. نوجوان خود را درک کنید

یکی از مشکلات نوجوانان ارتباط گرفتن با بزرگسالان است. نوجوانان هر صحبت بزرگسالان را نصیحت برداشت می‌کنند. و از صحبت کردن با والدین خود پرهیز می‌کنند. از کلمه “درکت می‌کنم” یا “حق با تو است” بیشتر استفاده کنید. نوجوانان به دنبال درک شدن و حق داشتن هستند. آنها را درک و هنگام مکالمه جبهه نگیرید.

2. رفتار صحیح با نوجوان | نوجوان خود را تشویق کنید

زمانی که نوجوان شما کارهای مناسب و باکیفتی انجام می‌دهد او را تشویق کنید. تشویق کردن باعث بهبود کیفیت رفتار و کارها می‌شود. و شما با این کار نوجوان خود را به کارهای خوب تشویق می‌کنید.

3. علاقه خود را ابراز کنید

هر انسانی از بدو تولد تا مرگ به دنبال توجه و ابراز علاقه است. به نوجوانان خود ابراز علاقه کنید. آن را در آغوش بکشید و از لفظ دوست دارم استفاده کنید. زیبایی های ظاهری او را بگویید و از خداوند بخاطر حضور فرزندتان شکر کنید. ابراز علاقه حس خوب، مهم بودن و اهمیت داشتن را در نوجوان شما زنده می‌کند.

4. رفتار صحیح با نوجوان | به نوجوانتان افتخار کنید

افتخار کردن به هر انسانی موجب پیشرفت او می‌شود. زمانی که نوجوانتان کار خوب و مناسبی انجام می‌دهد، به دنبال اهدافش قدم برمی‌دارد و در انجام کاری موفق می‌شود به او افتخار کنید. با افتخار کردن زمینه پیشرفت را برای نوجوان خود فراهم می‎کنید. و برای او راه رسیدن به اهداف را هموار می‌کنید.

5. علت پرخاشگری نوجوان خود را بپرسید

زمانی که نوجوان شما عصبی است یا پرخاشگری می‌کند. دلیل این رفتار را پرس و جو کنید. کنترل خشم را به او آموزش دهید. با او در رابطه با حل مسائل مشورت کنید. در واقع به نوجوان خود بفهمانید که در همه شرایط او را دوست دارید و در کنارش هستد.

6. رفتار صحیح با نوجوان | شنونده خوبی برای نوجوان خود باشید

با نوجوان خود مانند یک دوست باشید. زمانی که شما شنونده خوبی برای نوجوانتان باشید به دنبال گفتگو با دوستان نمی‌رود. و همین امر باعث به دست آوردن اطلاعات کافی از ویژگی های شخصیتی، افکار، عقاید و علایق از نوجوانتان می‌شود.

7. به نوجوان خود احترام بگذارید

به علایق، افکار و سلیقه نوجوان خود احترام بگذارید. نوجوانان در این دوره از جوامع تفاوت های فراوانی نسبت به نوجوانی والد دارند. والدین باید به علایق و خواسته های نوجوان خود احترام بگذارند. احترام گذاشتن باعث شکوفا شدن استعدادها و بهبود کیفیت والد و فرزند می‌شود.

8. رفتار صحیح با نوجوان | به او مسئولیت بدهید

نوجوانان به دنبال اثبات توانایی های خود هستند. احساس مسئولیت و اعتماد کردن را به نوجوانتان نشان دهید. به او مسئولیت کارهایی که برایش مناسب است را بدهید. تا آگاه باشد که شما به توانایی های او اعتماد دارید. گاهی به نوجوان خود اجازه گردش با دوستانش را بدهید. اگر به دنبال کسب درآمد است به او کمک کنید. و بستر را برایش فراهم کنید.

9. نوجوان خود را آگاه کنید

در رابطه با خطرات احتمالی و اثرات نوع رفتار با توجوان خود گفتگو کنید. در رابطه با دوستی های ناسالم، ضربات روحی روابط عاشقانه و آسیب های روابط جنسی را توضیح دهید. با آن‌ها در رابطه با پاسخ رفتارهایش و عواقب کارها صحبت کنید. آگاه شدن نوجوان به واسطه شما صد مرتبه بهتر از آگاهی یافتن از فضای مجازی و همسالان خودش است.

10. رفتار صحیح با نوجوان | در کارهای مورد علاقه اش او را همراهی کنید

اگر شما از کارهای مورد علاقه نوجوانتان اطلاع دارید، او را همراهی کنید. برای مثال: اگر دختر شما به نقاشی یا آشپزی علاقه نشان می‌دهد، به او در انجام این کارها کمک کنید. یا هنگام آشپزی از او کمک بگیرید. با این کار نوجوان‌تان استعدادهایش را سرکوب نمی‌کند و با شما در رابطه با علایقش صحبت می‌کند.

11. اطلاعات خود را در رابطه با رفتارهای نوجوانی به روز کنید

والدین برای بهبود روابط با فرزندان نیاز به آموزش و یادگیری لازم دارند. والدینی که به دنبال بهبود کیفیت خود و نوجوانشان هستند، باید مطالعه داشته باشند. با روانشناس نوجوان در ارتباط باشند تا آگاهی و نوع رفتار با نوجوان را آموزش ببینند.

اهمیت رفتار صحیح با نوجوان

رفتار صحیح با نوجوان به چند دلیل اهمیت عمده‌ای دارد. تقریبا تمامی والدین به دلیل ترس از این عوامل به دنبال آموزش رفتار صحیح با نوجوان خود هستند. در ادامه به این چند عامل اشاره کرده‌ایم.

  • شکل گیری شخصیت
  • کنترل هیجان
  • اعتماد به نفس
  • رشد تحصیلی
  • دفاع از خود
  • چگونگی ارتباط با جامعه
  • افزایش مسئولیت پذیری
  • دفاع در برابر آسیب ها

اشتباهات رایج در رفتار با نوجوانان

والدین به اشتباه برخی از رفتارهای نامناسب را در رابطه با نوجوان خود انجام می‌دهند. در ادامه اشتباهات رایج رفتار با نوجوان را شرح داده ایم.

1.نداشتن مکالمه با نوجوان

نداشتن مکالمه با نوجوان و نپرسیدن علت ناراحتی، خشمگینی و پرخاش به رابطه بین والد و فرزند آسیب می‌زند. با نوجوان خود صحبت کنید تا دوست و همراه اصلی او در تمامی مراحلی زندگی اش باشید.

2.ایراد گرفتن از دوستان نوجوان

همانطور که می‎دانید، نوجوانان به دوستان خود حساس هستند. با پذیرش و ایراد نگرفتن از دوستان نوجوان خود، به انتخاب فرزندتان احترام گذاشته اید. اگر فرزند شما دوست مناسبی نداشت از عواقب دوستی با او فرزند خود را آگاه کنید.

3. تحقیر کردن

والدین آگاه باشند که اگر نوجوان خود را تحقیر کنند و از تمامی کارهای او ایراد بگیرند. نوجوانشان را از خود دور می‌کنند. با کنترل مستقیم، گرفتن حق انتخاب و سرکوب نیازهای نوجوانتان او را از خود دور می‌کنید.

4.پذیرفتن نکردن اشتباه

انسان جایز الخطاست. تمامی انسان ها در طول زندگی دچار اشتباه و خطا می‌شوند. با پذیرش اشتباه نوجوان خود به او می‌آموزید که خطاهای خود را بپذیرد و از اشتباهاتش درس بگیرد.

کلام آخر

در این مقاله راهکار هایی در رابطه با نوع رفتار با نوجوان شرح داده ایم. اما بهترین نوع رفتار با نوجوان کمک از مشاور و روانشناس است. مرکز مشاوره آواژه به صورت حضوری و تلفنی خدمات روانشناسی به مراجعان ارائه می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با نوجوان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: رفتار صحیح با نوجوان | بهترین نحوه برخورد با نوجوان

علت افسردگی | ریشه یابی و حل دلایل ابتلا به افسردگی

علت افسردگی به عوامل مختلفی بستگی دارد. احتمالا به دنبال دلیل برای افسردگی خود یا دیگران هستید که با این مقاله رو به رو شده‌اید. افسردگی علل مختلفی از جمله ازدست دادن عزیزان، مشکلات زناشویی، تنش در خانواده، سوءمصرف مواد، بیماری و… دارد. که در ادامه دلایل بیشتری توضیح داده‌ایم. برای درمان‌افسردگی از روش های رواندرمانی و دارو درمانی به تشخیص روانشناس و متخصص استفاده می‌کنند. در ادامه توضیخ افسردگی، علت و شیوع افسردگی را شرح داده‌ایم.

منبع: علت افسردگی | ریشه یابی و حل دلایل ابتلا به افسردگی

افسردگی چیست؟

افسردگی اختلالی شایع و جدی در جامعه امروزی است. احساس غم و اندوه در بسیاری از اتفاقات زندگی ما اتفاق می‌افتد. با تشدید این ناامیدی ها، استرس و ترس ها فرد دچار افسردگی می‌شود. افرادی که دچار افسردگی می‌شوند، علاوه بر احساس غم و ناراحتی در فعالیت های روزانه، عملکردهای جسمی و عقلانی، خوابیدن و خوراک نیز دچار اختلال می‌شوند. افسردگی در مردان با بروز پرخاشگری و عصبانیت همراه است. افسردگی به شکل های مختلفی در افراد بروز می‌دهد، مانند: افسردگی خفیف، متوسط، مزمن، شدید، غیر معمول، فصلی، سایکوتیک، افسردگی قاعدگی و افسردگی پس از زایمان.

نشانه های افسردگی

افسردگی با نشانه هایی همراه است که به شرح زیر است.

  • اختلال در خواب
  • بی انگیزگی
  • تغییر در تغذیه
  • نا امیدی شدید
  • کسالت
  • بی حالی
  • نداشتن انرژی
  • رفتار خطرناک
  • دردهای بدون علت
  • خستگی
  • احساس پوچی
  • ناتوانی در انجام امور روزمره
  • پرخاشگری
  • عصبانیت
  • فشار روحی زیاد
  • لجبازی
  • قهر مکرر و طولانی
  • درماندگی
  • غم و اندوه
  • افکار منفی
  • عدم لذت
  • کاهش عزت نفس
  • نداشتن اعتماد به نفس

برای آشنایی بیشتر با علائم افسردگی کلیک کنید.

علت و دلایل افسردگی

علت ابتلا به افسردگی بسیار پیچیده است. اما در ادامه انواع علل مختلف افسردگی را شرح داده ایم.

ژنتیک

اگر در خانواده خود افرادی را داشته باشید که تجربه اختلالات خلقی و افسردگی داشته باشند. خطر ابتلا شما به این اختلال افزایش می‌یابد. طبق پژوهش های انجام شده تقریبا تا 40 درصد ابتلا به افسردگی ژنتیکی است. داشتن والدین، پدر بزرگ و مادر بزرگ افسرده خطر ابتلا به افسردگی را در شما 2برابر می‌کند.

علت افسردگی و تنهایی

تنهایی در خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد. فقدان حمایت عاطفی، نداشتن دوست و همراه منجر به افسردگی می‌شود.

مشکلات خانوادگی

نداشتن یک شریک خوب، زندگی بدون آرامش و تنش در خانواده خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد.

علت افسردگی و بیماری ها

بیماری های خود ایمنی، تغییرات هورمونی، کمبودهای مغزی و کوچک شدن سلول های مغز خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد.

شخصیت

شخصیت های زود رنج، حساس، نگران، عصبی، استرسی و اضطرابی خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد.

علت افسردگی و آسیب دوران کودکی

آزار جنسی و روحی در دوران کودکی، سوء مصرف مواد والدین، طلاق والدین، مشکلات مالی خانواده، خشونت پدر و مادر و تنش در خانه موجب افسردگی می‌شود.

شرایط استرس زا

حضور در شرایطی که موجب استرس و اضطراب شود مانند طلاق، بحث و جدل در خانواده، مشکلات زناشویی، مشکلات مالی، مشکلات شغلی و خیانت خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد.

علت افسردگی و تشویش

افرادی که دچار تشویش هستند، از اتفاقاتی که ممکن است در آینده رخ دهد، هراس دارند. تشویش مداوم خطر ابتلا به افسردگی را بالا می‌برد. افرادی که مبتلا به افسردگی ماژور هستند از تشویش زیاد رنج می‌برند.

افراد مخرب

هم نشینی با افراد مخرب و افسرده تاثیر فراوانی در ابتلا به افسردگی دارد. افراد مخرب بدخلق، جامعه ستیز، خود تخریب و بی انگیزه هستند. در هم نشینی با افراد و دوستان خود دقت کنید.

علت افسردگی و عدم تعادل شیمیایی مغز

برخی عوامل بیولوژی در انتقال دهنده های عصبی مانند: سروتونین، نور اپی نفرین و دوپامین تاثیر فراوانی در تعیین خلق و خو دارند.

داروها

برخی داروها باعث ابتلا به افسردگی در افراد می‌شود. داروهای فشار خون، مسکن ها، باربیتورات ها، ایزوترتینوئین، داروهای ضد ویروسی و کورتیکو استروئیدها خطر افسردگی را فرد افزایش می‌دهد.

علت افسردگی و مصرف مواد مخدر

مصرف‌مواد مخدر یکی از علل ابتلا به افسردگی است. مصرف‌مواد مخدر توسط خود، همسر، فرزند و عزیزان می‌تواند باعث بروز افسردگی شود.

ایده‌آل گرایی

افراد ایده‌آل گرا یا کمال گرا از خود توقعات و انتظارات بالایی دارند. خود را سر سختانه قضاوت می‌کنند و از هر کار خود خشنود نمی‌شوند. این افراد اگر به اهداف خود برسند نیز خوشحال نمی‌شود. این افراد با ناراحتی، سخت گیری و اضطراب مداوم درصد بالایی به افسردگی دچار می‌شوند.

موارد دیگر از علت افسردگی

  • مرگ و از دست دادن عزیزان
  • اضطراب و استرس
  • تجربه دردناک گذشته
  • مشکلات جسمی
  • خیانت همسر

شیوع افسردگی

ریسک ابتلا به افسردگی در تمام طول زندگی هر فرد 20 درصد است. افسردگی در جوانان در سن 18 تا 29 سالگی بیشتر رخ می‌دهد. افراد بالای 65 سال کمترین درصد ابتلا به افسردگی را دارند. قبلا از سن بلوغ میزان ابتلا به افسردگی در زنان و مردان یکسان است. اما پس از بلوغ در خانوم ها 1.7 درصد بیشتر از آقایان است. زنان جوان بیشتر دچار افسردگی می‌شوند. و کمترین احتمال ابتلا به افسردگی برای پسران 12 تا 17 سال و مردان بالای 60 سال هستند. افسردگی در کشور ما شایع ترین نوع اختلال روانی است.

درمان و رفع علت افسردگی

افسردگی درمان های فراوانی دارد. روان درمانی و دارو درمانی به طور همزمان روند بهبودی را افزایش می‌دهد. روان درمانی به مراجعه کننده کمک به شناخت و درک خلق و خو، رسیدن به ناخودآگاه می‌کند. دارو درمانی توسط متخصص انجام می‌شود. برای اطلاع از درمان های افسردگی کلیک کنید.

کلام آخر

با توجه به اطلاعاتی که از این مقاله به دست آورده اید احتمالا علت افسردگی خود و اطرافیانتان را متوجه شده‌اید. برای درمان و پیشگیری از خطر ابتلا به افسردگی نیاز به متخصص در حوزه روانشناسی دارید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در خدمت شما عزیزان است.برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید. برای مشاوره افسردگی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: علت افسردگی | ریشه یابی و حل دلایل ابتلا به افسردگی

تصمیم برای طلاق | چرا تصمیم گیری برای طلاق سخت است؟

تصمیم برای طلاق یکی از سخت‌ترین تصمیم‌هایی است که گاهی باید به آن فکر کنیم. آمارها نشان می‌دهد بسیاری از زوجین حداقل یک‌بار در طول زندگی خود به طلاق فکر کرده‌اند. اما این که ما از سر ناراحتی به این موضوع فکر کنیم با تصمیم‌گیری جدی برای طلاق بسیار متفاوت است. اگر واقعاً زندگی شما به جایی رسیده که نمی‌توانید شرایط را تحمل کنید متأسفانه وقت آن است که به طلاق به‌صورت جدی‌تر فکر کنید. بااین‌حال چنین تصمیم بزرگی قطعاً نیاز به زمان و تفکر بسیاری دارد. شما برای اینکه از درستی تصمیمتان مطمئن باشید باید به نکات بسیاری توجه کنید. در این مطلب سعی می‌کنیم تا راجع به این نکات صحبت کنیم. این را نیز به خاطر داشته باشید که بهترین راه برای مطمئن شدن از تصمیمتان این است که از مشاوره خانواده کمک بگیرید.

منبع: تصمیم برای طلاق | چرا تصمیم گیری برای طلاق سخت است؟

تصمیم برای طلاق

هیچ‌کدام از ما زندگی مشترکمان را برای جدایی شروع نمی‌کنیم. روزهای اول، ما آرزوهای بسیاری برای زندگی‌مان داریم؛ و می‌خواهیم بهترین‌ها را در کنار همسرمان بسازیم. اما بعضی اوقات هم شرایط آن‌طور که فکر می‌کنید پیش نمی‌رود. بالاگرفتن اختلافات، بیماری‌های جسمی و روحی یا متوجه شدن تفاوت‌هایی که با همسرمان داریم می‌توانند دلایلی باشند که ما را به تصمیم برای طلاق برسانند. بااین‌حال باید دقت داشته باشید که طلاق برخلاف تصور بسیاری از خانم‌ها و آقایان به معنای آزادی و رهایی نیست. این موضوع پیامدهایی در زندگی شما خواهد داشت که گاهی برای همه عمر همراهتان خواهد بود. پس قبل از اینکه برای طلاق تصمیم بگیرید بهتر است به همه ابعاد این مسئله توجه کنید. یادتان باشد طلاق می‌تواند برای بعضی‌ها یک نسخه شفابخش و برای بعضی‌های دیگر سم خطرناکی باشد.

در چه شرایطی باید تصمیم به طلاق بگیریم

نشانه‌های بسیاری وجود دارند که خبر از پایان یافتن زندگی عاطفی شما می‌دهند. ما در ادامه بعضی از این نشانه‌ها را مطرح کرده‌ایم. اما می‌بایست به این نکته توجه کنید که وجود این مشکلات در زندگی شما به معنای این نیست که باید از همسرتان جدا شوید. شما می‌توانید با کمک‌گرفتن از متخصصان خانواده هرکدام از این مشکلات را حل کنید؛ و زندگی مشترک خود را از نو شروع کنید. پس با دیدن این نشانه‌ها در زندگی‌تان بلافاصله تصمیم به طلاق نگیرید. اما آنها را به‌عنوان زنگ خطری ببینید که می‌بایست به آن توجه داشت.

احساس می‌کنید ارزشی برای طرف مقابل ندارید

وقتی احساس کنیم ارزشی برای همسرمان نداریم دلایلمان برای ادامه زندگی را گم خواهیم کرد. اگر فکر می‌کنید همسرتان در کارها به نظر شما اهمیتی نمی‌دهد؛ توجهی به خواسته‌ها و احساساتتان ندارد؛ و یا به زبان ساده اصلاً شما را نمی‌بیند باید کمی جدی‌تر به رابطه‌تان فکر کنید. این شکل از ارتباط باعث بروز آسیب‌های روحی بسیاری مثل ازدست‌دادن اعتمادبه‌نفس در شما خواهد شد.

تصمیم برای طلاق | برای حل مشکلات تلاش نمی‌کنید

وقتی زندگی مشترک و همسرمان برای ما اهمیت داشته باشد تلاش می‌کنیم تا هر مشکلی را با کمک هم برطرف کنیم. آیا این موضوع در زندگی شما دیده نمی‌شود؟ اگر زندگی‌تان به جایی رسیده که حل کردن مشکلات برای هیچ‌کس اهمیت ندارد و فقط ناراحتی‌ها روی‌هم جمع می‌شوند می‌تواند به این معنی باشد که شما اهمیتتان را برای یکدیگر از دست داده‌اید.

وقت کمی را با هم می‌گذرانید

هرچقدر هم که در طول روز درگیر باشیم می‌بایست زمانی را به بودن باهم اختصاص بدهیم. این کار تا حد زیادی در کیفیت زندگی مشترک شما تأثیر خواهد گذاشت. اگر شما یا همسرتان این وقت را برای هم نمی‌گذارید شاید به این معنی باشد که جذابیت و اهمیت کافی را برای هم از دست داده‌اید.

تصمیم برای طلاق | ازبین‌رفتن احترام

یکی از خط‌قرمزهای زندگی مشترک رعایت حریم‌ها و احترام‌ها هستند. وقتی حرمت‌ها در زندگی ما شکسته می‌شوند درست‌کردن دوباره آنها اگر غیرممکن نباشد کار بسیار سختی است. پس اگر این مشکل در زندگی شما هم پیش آمده بهتر است یک تصمیم جدی برای زندگی‌تان بگیرید.

بیش از قبل با هم دعوا می‌کنید

یک هشدار بزرگ برای به پایان رسیدن زندگی دعواها هستند. اگر شما دیگر مثل گذشته مشکلات را با کمک هم حل نمی‌کنید و همیشه در حال دعوا یا قهر هستید بهتر است به این موضوع توجه جدی‌تری داشته باشید.

تصمیم برای طلاق | خیانت‌های مکرر

خیانت آسیبی است که می‌تواند زندگی مشترک شما را برای همیشه از بین ببرد. به‌خصوص اگر این مشکل بیش از یک‌بار در زندگی شما پیش آمده به این معنی است که همسرتان علاقه و ارزشی برای این رابطه قائل نیست. در چنین شرایطی ادامه دادن به زندگی خیلی عاقلانه به نظر نمی‌رسد.

بیماری‌های روحی جدی

وقتی با یک نفر ازدواج می‌کنیم باید او را با تمام ویژگی‌های مثبت و منفی‌اش دوست داشته باشیم. اما گاهی اوقات همسر شما درگیر مشکلاتی مثل اختلالات شخصیت یا اعتیاد است. بسیاری از مواقع این مشکلات باعث می‌شود که شما هرچقدر هم تلاش کنید نتوانید یک رابطه سالم بسازید.

تصمیم برای طلاق | آنچه باید در نظر بگیرید

آیا همه تلاشتان را برای حل مشکلات کرده‌اید

همان‌طور که قبل‌تر هم گفتیم وجود مشکلات در زندگی شما به این معنی نیست که باید به طلاق فکر کنید. مشکلات در زندگی همه ما پیش می‌آیند. شما باید بتوانید با کمک یکدیگر این اختلاف‌ها را حل کنید. بهترین راه برای حل کردن مشکلات زندگی مشترک نیز این است که از متخصصین خانواده کمک بگیرید. اما اگر همه تلاشتان را کرده‌اید و واقعاً به این نتیجه رسیده‌اید که مشکلات زندگی‌تان قابل‌حل نیستند. به طلاق به‌عنوان راهکار نهایی نگاه کنید.

تصمیم منطقی بگیرید

کمی با خودتان خلوت کنید. خوبی‌ها و بدی‌هایی که طلاق دارد را روی دو ستون مقابل هم بنویسید؛ و به هرکدام از این موارد از یک تا ده نمره بدهید. سپس نمره‌های هر ستون را جمع کنید. حالا به این سؤال پاسخ بدهید که پیامدهای مثبت طلاق بیشتر است یا پیامدهای منفی آن. این کار به شما کمک می‌کند که تصمیم منطقی بگیرید. خیلی اوقات ما از سر خشم و ناراحتی به طلاق فکر می‌کنیم. یا حتی برعکس؛ خیلی وقت‌ها علاقه‌ای که به همسرمان داریم یا ترس از تنهایی باعث می‌شود که به طلاق فکر نکنیم. اما برای اینکه تصمیمتان درست باشد بهتر است ذهنتان را از احساسات خالی کنید و با استفاده از تکنیک بالا یک تصمیم منطقی بگیرید.

کشمکش‌های درونی خود را حل کنید

تصمیم‌گیری راجع به طلاق کشمکش‌های بسیاری را در ذهن شما ایجاد می‌کند. ممکن است واقعاً به این نتیجه رسیده باشید که طلاق بهترین راه است و درعین‌حال از اینکه می‌خواهید همسرتان را تنها بگذارید احساس عذاب وجدان داشته باشید. یا شاید زندگی بعد از طلاق به همان اندازه که برایتان خوشایند است ترسناک نیز باشد. در این موقعیت‌ها توصیه ما این است که قبل از گرفتن هر تصمیم جدی این تعارضات را درون خودتان حل کنید. در غیر این صورت ممکن است بعد از جدایی احساس پشیمانی کنید.

دائماً از طلاق و جدایی صحبت نکنید

یادتان باشد طلاق وسیله خوبی برای تهدیدکردن طرف مقابل یا سنجیدن ارزش و جایگاه خودمان نیست. صحبت‌کردن از این قضیه حریم‌ها را از بین خواهد برد. و حتی بعد از مدتی ممکن است متوجه شوید که این حرف‌ها برای همسرتان کاملاً عادی شده است.

آیا برای زندگی پس از طلاق آماده هستید

زندگی‌کردن بعد از جدایی کار راحتی نیست. اگر تصمیمتان برای این مسئله جدی است باید خودتان را کاملاً آماده کنید. برای مثال یک آقا باید به این فکر کند که آیا به‌تنهایی از پس اداره کارهای خانه برمی‌آید؟ یا یک خانم باید بتواند تأمین مخارج زندگی‌اش را برعهده بگیرد. پس قبل از اینکه تصمیمتان برای طلاق را عملی کنید خودتان را در آن جایگاه تصور کنید. آیا شما قدرت مدیریت‌کردن زندگی خود و همین‌طور فشارهای اجتماعی را خواهید داشت؟

به زندگی فرزندانتان توجه کنید

اگر از ازدواج خود صاحب فرزند هستید زندگی آنها یکی از مهم‌ترین نکاتی است که باید به آن توجه کنید. بخواهید یا نخواهید شما در قبال زندگی فرزندتان مسئول هستید. و گاهی اوقات به خاطر آنها می‌بایست به زندگی مشترک خود به هر نحوی که شده ادامه بدهید. اما این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که یک خانواده سرد و اختلافات بین پدر و مادر هم محیط مناسبی برای زندگی فرزندان نیست. اگر صاحب فرزند هستید حتماً قبل از هر تصمیمی با یک مشاور خانواده یا یک مشاور کودک صحبت کنید.

تصمیم برای طلاق و اهمیت مشاوره

طلاق، از سخت‌ترین تصمیم‌هایی است که ما در زندگی‌مان می‌گیریم. این تصمیم آن‌قدر مهم است که می‌توانیم بگوییم همه جنبه‌های زندگی‌مان را بعدازاین تحت‌تأثیر خودش قرار می‌دهد. به همین خاطر مشورت کردن راجع به این تصمیم یکی از مسائل واجب است. اما گاهی اوقات اعضای خانواده ما به جای نشان‌دادن راه صحیح دست به جانب‌داری می‌زنند. یا ممکن است بعضی از باورهای منفی راجع به طلاق باعث شود که خانواده‌تان همه تلاششان را بکنند تا شما را از این تصمیم منصرف کنند. به همین خاطر بهتر است راجع به طلاق از یک مشاور خانواده کمک بگیرید.

مشاورین بدون جانب‌داری یا تعصبات فرهنگی شرایط شما را بررسی کرده و کمکتان می‌کنند که بهترین تصمیم را بگیرید. کمک به شما برای کنار آمدن بهتر با این مسئله و حفظ سلامت روان و همین‌طور کمک به کنار آمدن فرزندانتان با این شرایط نیز از جمله خدمات دیگری است که می‌توانید از مشاوره طلاق انتظار داشته باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تصمیم برای طلاق می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360  تماس حاصل نمایید.

 

 

سؤالات متداول

چه زمانی باید به طلاق فکر کنیم؟

وقتی همه تلاش خود را برای حل کردن مشکلات زندگی کرده‌اید و واقعاً به این نتیجه رسیده‌اید که اختلافات شما قابل‌حل نیستند می‌توانید به طلاق به‌عنوان آخرین راه‌حل نگاه کنید.

منبع: تصمیم برای طلاق | چرا تصمیم گیری برای طلاق سخت است؟