معلم خصوصی فردی است که تدریس او تنها محدود به یک دانش آموز و یا تعداد کمی از آنها میشود. در گذشته باورهای اشتباهی در مورد معلم خصوصی وجود داشت و بیشتر افراد تصور میکردند که اگر یک دانش آموز چنین معلمی دارد؛ پس حتما ضریب هوشی پایینی دارد. در صورتی که امروزه یک خدمات سطح بالا و حتی لوکس محسوب شده که در مقایسه با گذشته نیز بیشتر از آن استفاده میشود. به طوری که بیشتر دانش آموزان کنکوری معلم خصوصی دارند و یا افراد برای یادگیری مهارت های دیگر نیز معلم خصوصی را ترجیح میدهند. به همین دلیل باید افراد متخصص در این زمینه را پیدا کرد و در این مورد از یک مشاور نیز کمک گرفت. برای دریافت مشاوره تحصیلی کلیک نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه معلم خصوصی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
پیدا کردن یک معلمخصوصی خوب ، خود یک فرایند دشوار است. چرا که او فردی است که مدت زمان زیادی را با دانش آموز گذرانده و قرار است مطالبی را به او بیاموزد که او قادر به یادگیری آنها نیست و یا نیاز به وقت و انرژی بیشتری دارد. از طرفی گاهی او فردی است که با دانش آموز در خانه و یا محیطی، تنهاست.
به همین دلیل نمیتوان به هر فردی اعتماد نمود. در بسیاری از موارد شاهد این موضوع هستیم که پیامدهای ناشی از حضور یک معلم خصوصی در جریان آموزش، بیشتر از منافع آن است. به همین دلیل بهتر است در این مورد دقت کرده و حتما اطلاعات لازم را کسب نمایید. برای اطلاع از راه های آموزش الفبا قبل از مدرسه کلیک نمایید.
در بیشتر موارد، شاهد این موضوع هستیم که در مدارس، کیفیت آموزشی پایین آمده است و یادگیری در موضوعات مختلف اتفاق نمیافتند. اما این تنها دلیل کمک گرفتن از معلمخصوصی نیست. خانواده ها به دلایل مختلفی از این فرد کمک گرفته و تمایل دارند تا فرزندشان از بهترین کیفیت آموزشی، بهره ببرد. در این قسمت به توضیح برخی از این دلایل پرداخته ایم.
یکی از اصلی ترین دلایلی که والدین تمایل دارند تا فرزندشان با معلم خصوصی درس بخواند؛ باور غلط شان در مورد فرایند یادگیری است. آنها تصور میکنند اگر بیشتر هزینه کنند؛ هوش فرزندشان بیشتر شده و یا قطعا موفق میشود. در صورتی که حضور این معلم، اصلا تضمین کننده این موضوعات نیست. این باور باعث شده است که برخی از خانواده ها، از لحاظ مالی فشار زیادی به خود وارد کنند اما چنین خدماتی را به فرزند خود بدهند. برای جلوگیری از بیزاری نوجوان از مدرسه کلیک نمایید.
علت دیگری که والدین معلمخصوصی را برای فرزند خود انتخاب میکنند؛ تجربیات گذشته خود آنان است. برای مثال به این دلیل که در گذشته دچار محرومیت بوده اند؛ حال میخواهند فرزند خود این موضوع را تجربه نکرده و از امکانات کافی برخوردار باشد.
اما گاهی حضور یک معلمخصوصی واقعا لازم است. چرا که او به اندازه همکلاسی هایش، باهوش نبوده و در کلاس، یادگیری برای او اتفاق نمیافتد. پس باید خدمات اضافه تری برای او اتفاق بیوفتد که حتی گاهی خود آن محیط، این امکان را فراهم میکند.
از دیگر دلایل حضور معلمخصوصی ، میتوان به بی حوصلگی و یا عدم سواد کافی خانواده و معلمین اشاره کرد. برای مثال آنها حوصله و یا وقت این را ندارند که به دانش آموز در درس هایش کمک کنند؛ به همین دلیل خود را راحت کرده و از معلم خصوصی کمک میگیرند. برای اطلاع از راه های کاهش استرس مدرسه کلیک نمایید.
گاهی خود دانش آموز و یا والدین او تمایل دارند تا او چیزهای بیشتری را بیاموزد. به همین دلیل از معلم خصوصی کمک میگیرند. یادگیری برخی از مسائل در مدرسه و یا محیط های آموزشی دیگر اتفاق نمیافتد؛ به همین دلیل آنها به دنبال اطلاعات بیشتر و مفیدتری هستند.
اما کمک گرفتن از معلمخصوصی، مزایا و معایب خاص خودش را دارد. با اینکه حضور چنین فردی باعث میشود تا یادگیری راحت تر و سریعتر باشد؛ اما باید معایب آن را نیز در نظر داشت. در این قسمت به توضیح این موارد خواهیم پرداخت.
مزایای کمک گرفتن از معلمخصوصی ، شامل موارد زیر است.
پیشرفت تحصیلی: یکی از اصلی ترین اتفاقاتی که بعد از حضور یک معلم خصوصی میافتد؛ پیشرفت تحصیلی افراد به طور چشمگیر است.
کم شدن چالش میان والدین و مدرسه با دانش آموز: در این حالت دیگر والدین و یا مسئولین مدرسه به دلیل مسائل آموزشی با دانش آموز، دچار چالش نشده و از لحاظ روانی نیز دانش آموز فشار کمتری را تجربه خواهد کرد.
کیفیت آموزشی بالاتر: طبیعتا با حضور معلم خصوصی، کیفیت یادگیری و آموزشی بالاتر خواهد رفت.
از معایب آن نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
دانش آموز شرطی میشود: دانش آموز در این حالت خود را متکی به معلم خصوصی دانسته و تصور میکند که بدون حضور او دیگر نمیتواند هیچ چیز را بیاموزد.
دیگر سر کلاس درس توجه کافی را ندارد: او به دلیل حضور معلم خصوصی، دیگر در کلاس درس، توجه و تمرکز نداشته و حتی ممکن است اختلال ایجاد کند.
کاهش اعتماد به نفس او: والدین با گرفتن معلم خصوصی برای فرزندشان، این حس را به او القا میکنند که نمیتوانی. به همین دلیل اعتماد به نفس او کاهش مییابد.
تعامل کمتر با دوستان و معلم ها: در این حالت، دیگر تعامل و درگیری دانش آموز با دیگر دوستان و معلمانش کمتر میشود؛ چرا که او با معلم شخصی اش ارتباط بیشتری دارد.
یکی از دغدغه های والدین اعتماد به معلمخصوصی و کیفیت بالای کار اوست. در حال حاضر موسسات زیادی به شما معلم در زمینه های مختلفی معرفی خواهند کرد که ممکن است کیفیت لازم را نداشته باشند. به همین دلیل باید در این زمینه بسیار تحقیق کرده و به هرجایی اعتماد نکنید. برای جلوگیری از مدرسه نرفتن بچه ها کلیک نمایید.
نمیتوان به این سوال پاسخ قاطعانه ای داد. چرا که باید با توجه به شرایط تحصیلی و آموزشی و حتی اوضاع خودتان در این زمینه تصمیم گیری کنید. اگر فکر میکنید که میتوانید از پس هزینه های این موضوع برآیید و فرد مناسبی را به عنوان معلم انتخاب کردید؛ کمک گرفتن از معلم خصوصی اصلا اشکالی ندارد. به همین دلیل تصمیم گیری در این مورد برعهده شما و فرزندتان است.
امروزه فرهنگ کمک گرفتن از معلم خصوصی بیشتر جا افتاده است و والدین همکاری بیشتری در این زمینه دارند. اما این بدان معنا نیست که دانش آموز درس نخواند تا معلم خصوصی همه کارها را برای او انجام دهد. او تنها یک روش مکمل برای تحصیل و یادگیری است. از این رو بهتر است خود و دانش آموز را در این مورد آماده کرده و حتما از یک روانشناس نیز کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه معلم خصوصی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: معلم خصوصی بگیرم یا نه؟