سندرم خوردن شبانه یا شب خوری نوعی بیماری است که افراد بیشتر کالری مصرفی خود را در شب تامین کرده و یا حتی شبها از خواب بیدار میشوند؛ تا غذا بخورند. برای همه ما پیش آمده که به دلیل کم بودن وعده غذایی شام و یا زود غذا خوردن، در نیمه شب گشنه شده و چیزی خورده باشیم. اما این با ابتلا به شب خوری متفاوت است. این موضوع برای افراد حالت وسواس گونه پیدا کرده و خود را ملزم میکنند تا فقط در شب غذا بخورند. البته که ممکن است در طول روز نیز غذا بخورند؛ اما بیشتر زمان غذا خوردن آنها در شب است. این موضوع میتواند بسیار خطرناک بوده و مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد کند. از این رو حتما باید در این زمینه با یک مشاوره تلفنی صحبت نمایند.
برای دریافت مشاوره در زمینه سندرم خوردن شبانه می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
بیشتر متخصصین تغذیه پیشنهاد میکنند که شام، سبکترین وعده غذایی باشد. در واقع هرچه زمان رو به شب میرود؛ مقدار و کالری وعده های غذایی نیز باید کمتر شود. یعنی نهار کمتر از صبحانه و شام هم کمتر از نهار. اما در مورد افرادی که مبتلا به اختلال سندرم خوردن شبانه هستند؛ این موضوع صدق نمیکند. چرا که آنها عادت دارند تنها در شب غذا بخورند. وعده های غذایی آنها شاید کم حجم باشد؛ اما تعدد آن زیاد بوده و همواره باید در طول شب چیزی برای خوردن داشته باشند. برای آشنایی بیشتر با پرخوری عصبی کلیک نمایید.
ابتلا به شب خوری با نشانه هایی همراه است؛ که آن را از غذا خوردن عادی در شب متمایز میکند. در این قسمت به برخی از این نشانه ها اشاره خواهیم کرد.
قطعا که غذا خوردن قبل از زمان خواب و یا خوردن حجم زیادی از خوراکی در شب، میتواند به بدن آسیب زیادی بزند. فارغ از اینکه نخوابیدن یا کیفیت پایین خواب میتواند سلامت روان را هم به خطر بیاندازد. برخی از مشکلات ناشی از شب خوری، شامل موارد زیر هستند. برای آشنایی بیشتر با انواع اختلالات اضطرابی کلیک نمایید.
اما چرا افراد دچار چنین سندرمی شده و تمایل دارند تا تنها قبل از خواب و در شب غذا بخورند؟ عوامل مختلفی افراد را در معرض چنین چیزی قرار میدهد. زمانی که افراد مطلع باشند که پیش زمینه ابتلا به این سندرم را دارند؛ سریع تر و راحت تر میتوانند از آن پیشگیری نمایند. در این قسمت به توضیح این دلایل خواهیم پرداخت.