پسرم معتاد شده چیکار کنم ؟ این جمله ای است که این روزها از زبان والدین زیادی میشنویم. داشتن فرزند معتاد برای والدی ممکن است این روزها پیش آید. در چنین شرایطی، طبیعتا والدین نمیدانند که چطور باید واکنش نشان دهند و به همین دلیل رفتارهای اشتباهی از خود بروز داده که منجر به بدتر شدن شرایط و یا پیچیده تر شدن آن می شود. با قرارگیری در این موقعیت، قطعا احساسات مختلفی را تجربه خواهید کرد. اما باید بدانید که با واکنش درست؛ میتوانید جلوی مشکلات بزرگتر را بگیرید. بهتر است در این مورد حتما با یک مشاوره ترک اعتیاد ، مشورت کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه فرزند معتاد بودند می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
شاید بتوان گفت که هیچ چیز سخت تر از داشتن یک فرزند معتاد نیست. احتمالا با خودتان فکر میکنید که مگر چه برای او کم گذاشته اید! و یا فرزندی که این همه سال برایش زحمت کشیده اید؛ حال اعتیاد را انتخاب کرده و آینده اش رو به تباهی است. اما باید بدانید که حتی اگر او معتاد هم شده باشد؛ این موضوع قابل درمان بوده و به زودی برطرف میشود. به شرط آنکه بتوانید واکنش درست را از خود نشان دهید.
کما اینکه بیشتر افرادی که به سراغ اعتیاد میروند؛ در خانواده خود دچار مشکل هستند و این موضوع ریشه در بطن خانواده دارد. این بدان معنا نیست که شما مقصرهستید. بلکه باید شرایط را در خانه کمی تغییر داده و اوضاع را بهتر کنید؛ تا این بحران را نیز پشت سر بگذارید. برای اطلاع از پیامدهای ناشی از پول دادن به معتاد کلیک نمایید.
در ابتدا باید از اعتیاد فرزند خود اطمینان حاصل کنید تا بتوانید در این راستا اقدامات لازم را انجام دهید. اگر شما بدون اطمینان از این موضوع با او صحبت کرده و نتوانید حرف خود را ثابت کنید؛ رابطه تان دچار مشکل خواهد شد. به همین دلیل بهتر است در ابتدا نشانه ها را جدی گرفته و به آنها دقت کنید. برخی از علائمی که میتوانند به معنای اعتیاد فرد باشند؛ شامل موارد زیر هستند.
البته برای اطمینان از این موضوع میتوانید از آنها در خانه و یا در آزمایشگاه نیز تست اعتیاد بگیرید تا حتی از نوع مصرف آنان نیز اطمینان حاصل کنید. برای اطلاع از چگونگی رفتار با معتاد کلیک نمایید.
بعد از اینکه از اعتیاد او اطمینان حاصل کردید؛ باید پیش از مجبور کردن او به ترک، اقداماتی را انجام دهید که حیاتی هستند. در واقع این یک زمان طلایی است که اگر بتوانید واکنش درست را از خود نشان دهید؛ احتمال اینکه فرزندتان با شما همکاری کرده و اعتیاد خود را در مراحل ابتدایی کنار بگذارد؛ بیشتر است.
فراموش نکنید که شما مقصر نیستید؛ پس نباید خود را سرزنش کنید. حتی اگر شرایط خانه و خانواده او را به این مرحله رسانده بازهم سرزنش کردن خود فایده ای نداشته و تنها باعث میشود تا فشار بیشتری را متحمل شوید. به یاد داشته باشید که والدین هم دچار اشتباه میشوند. اما اشکالی ندارد و میتوان این موضوع را جبران کرد.
این یک حقیقت تلخ است. اما شما نمیتوانید فرزند خود را از شر اعتیاد نجات دهید. حتی اگر متوجه اعتیاد فرزند هم شدید؛ و در این مورد هم با او صحبت کردید، بازهم در نهایت او تصمیم گیرنده نهایی است. هرچه شما تلاش کنید؛ اما او مایل به ترک کردن نباشد؛ راه به جایی نخواهید برد. برای اطلاع از نقش خانواده در ترک اعتیاد کلیک نمایید.
در بیشتر خانواده ها، برای اینکه اعتیاد او را توجیه کنند و یا این موضوع را پنهان نمایند؛ به فرزند معتاد کمک هم میکنند. اما اینکار باعث میشود تا بیشتر در این منجلاب غرق شده و پیامدهای آن را تجربه کند.
نباید فرزند معتاد خود را طرد کرده و با او قطع ارتباط کنید. برخی از والدین از این روش به عنوان یک اهرم فشار استفاده میکنند. اما تجربه ثابت کرده است که این روش هیچگاه نتایج مثبتی به همراه نداشته.
اگر فرزند معتاد در خانواده دارید؛ باید واقعیت هایی را در مورد او بپذیرید. با پذیرش این موارد، قطعا کنار آمدن با این موضوع برایتان راحت تر خواهد بود. همه والدین اشتباه میکنند و شما نیز از این قاعده مستثنی نیستید. اما موضوع اینجاست که نمیتوانید زمان را به عقب برگردانده و اشتباهات خود را جبران کنید.
از طرفی قطعا فرزندتان به سنی رسیده است که بتواند تصمیمات هوشمندانه بگیرد. پس او نمیتواند شما را در مورد اعتیادش مقصر دانسته و سرزنش کند.
همانطور که گفته شد؛ زمان و چگونگی مداخله در این مورد، از اهمیت زیادی برخوردار است. زمانی باید در این مورد به طور مستقیم با فرد صحبت کنید که کاملا مطمئن بوده و از طرفی بتوانید آرامش خود را نیز حفظ کنید. در ابتدا باید با خود او به آرامی در این مورد صحبت کنید و سپس از متخصصین بخواهید که به شما کمک کنند. برای آشنایی بیشتر با تاثیر دوستان در اعتیاد کلیک نمایید.
علاوه بر کارهایی که بهتر است انجام دهید؛ برخی از اقدامات را اصلا نباید در مورد فرزند معتاد انجام دهید. با انجام اینکارها تنها همه چیز بدتر خواهد شد. برخی از این اقدامات، شامل موارد زیر هستند.
متاسفانه امروزه اعتیاد بسیار شایع شده و ممکن است به سراغ هر فردی بیاید. مخصوصا جوانان و نوجوانان که اطلاعات کمی داشته و تحت تاثیر هیجانات زیادی هستند. به همین دلیل تصور نکنید که فرزند شما هیچگاه معتاد نمیشود. بهتر است شرایط خانه را آرام و امن کرده و در صورتی که متوجه این موضوع شدید؛ به درستی عمل کنید. در این زمینه حتما از یک متخصص نیز کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه فرزند معتاد بودند می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: پسرم معتاد شده