avajeh

ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی در زمینه های مختلف خانواده، اعتیاد، ازدواج و ...

avajeh

ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی در زمینه های مختلف خانواده، اعتیاد، ازدواج و ...

مکانیسم اثر پروپرانولول

پروپرانولول و تداخلات دارویی آن موضوعی است که کمتر به آن توجه می‌شود. چرا که مصرف این دارو بسیار رایج بوده و طیف وسیعی از افراد مصرف می‌کنند. به همین دلیل اصلا به مشکلات ناشی از آن فکر نکرده و یا به طور کلی تصور نمی‌کنند که این دارو مشکل خاصی برایشان ایجاد نماید. این دارو برای طیف وسیعی از بیماری‌ها به کار رفته می‌تواند اثربخش باشد. البته که مصرف خودسرانه آن اصلا کار درستی نیست؛ چرا که می‌تواند مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد نمایند. از این رو بهتر است در مورد این دارو اطلاعات لازم را کسب کرده و برای مصرف آن حتما با متخصص مشورت نمایید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه پروپرانولول و تداخلات دارویی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

پروپرانولول و تداخلات دارویی

پروپرانولول برای درمان بیماری هایی از قبیل فشارخون بالا، لرزش دست، تپش قلب، آریتمی قلبی، حتی سردردهای میگرنی به کار می‌رود. این دارو با پایین آوردن ضربان قلب و فشارخون می‌تواند عملکرد قلب را آسان تر کند. از طرفی روی مویرگهای قلبی نیز تاثیر داشته و از این طریق نیز عمل می‌کند. این دارو، همچنین جزو دسته بتا بلاکرها بوده و می‌تواند برای درمان برخی دیگر از داروها نیز در کنار داروهای دیگر استفاده شود. برای درمان بیماری های قلبی عروقی، طیف وسیعی از داروها مورد استفاده قرار می‌گیرد که تقریبا پروپرانولول از ضعیف ترین آنهاست. البته که دوزهای مختلفی داشته و مصرف آن برای همه افراد مناسب نیست.

مکانیسم اثر پروپرانولول

پروپرانولول با اتصال به گیرنده های خاصی در سیستم قلبی که بتا نام دارند؛ آنها را مسدود کرده فرمان کاهش فعالیت قلبی را به اعصاب این عضو می‌رسانند. پس از رسیدن این پیام به قلب، کاهش ضربان قلب به صورت مرتب شروع شده و ناگهانی کم نمی‌شود. از آنجایی که با مصرف این دارو قلب نیاز به مصرف انرژی کمتری دارد؛ حتی دردهای قفسه سینه نیز در آنژین های صدری، به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

دوز و روش مصرف پرانولول

پیش از شروع مصرف پروپرانولول در ابتدا بروشور داخل جعبه این دارو را مطالعه کرده و اطلاعات لازم را کسب کنید. همچنین فراموش نکنید که دوز مورد نیاز برای مصرف این دارو، از فردی به فردی دیگر متفاوت است. از این رو به هیچ عنوان به طور خودسرانه دوز مصرفی خود را تغییر ندهید.

  • این دارو به به صورت مرتب و در زمان تعیین شده در شبانه روز مصرف کنید.
  • ممکن است مدت نسبتا طولانی طول بکشد تا شاهد اثرات این دارو روی بدن خود باشید. از این رو به مصرف خود ادامه داده و منتظر تغییرات باشید.
  • قطع ناگهانی مصرف می‌تواند منجر به بروز عوارض جانبی مختلفی گردد؛ از این رو به هیچ عنوان اینکار را نکنید.
  • بهتر است این دارو را با شکم خالی مصرف کنید.
  • قرص پروپرانولول را به همراه آب بلعیده و از جویدن آن پرهیز نمایید.

در صورت فراموش کردن یک دوز باید چه کنیم؟

در صورتی که در یک نوبت مصرف پروپرانولول را فراموش کردید؛ مصرف این دوز را به نوبت بعدی موکول کرده اما اصلا دوز مصرفی خود را دوبرار نکنید. به طور کلی این نوبت را فراموش کرده و در نوبت بعدی، مصرف خود را از سر بگیرید.

موارد منع مصرف پرپرانول

در صورت برخورداری از شرایطی، اصلا نباید از پروپرانولول استفاده نمود. در ابتدا به طور مرتب تاریخ انقضای روی جعبه این دارو را چک کرده و در صورت منقضی شدن دیگر مصرف خود را ادامه ندهید. همچنین اگر یکی از شرایط زیر را دارا هستید نیز آن را با پزشک خود مطرح کرده و داروهای دیگری را جایگزین نمایید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد