درمان شخصیت ضد اجتماعی ممکن است؟ این سؤال برای بسیاری از اطرافیان این بیماران پیش خواهد آمد. وقتی نخستینبار اسم این بیماری را از متخصصین میشنویم قطعا احساس ناراحتی بسیاری را تجربه خواهیم کرد. با همه ناراحتی که این تشخیص میتواند به همراه داشته باشد یک نکته بسیار مهم است. چه راهی برای درمان شخصیت ضداجتماعی وجود دارد؟ درواقع درمان این اختلال آخرین امیدی است که اطرافیان این افراد دارند. اما متأسفانه باید بگوییم که درمان شخصیت ضداجتماعی، درمان بسیار پرچالشی است. بااینحال نباید از تغییرکردن این افراد و بهترشدن شرایط ناامید باشید. ما در این مطلب سعی میکنیم تا ابعاد مختلف درمان شخصیت ضد اجتماعی را بررسی کنیم. اگر این موضوع برای شما هم اهمیت پیدا کرده بهتر است در ادامه همراه ما باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه درمان شخصیت ضد اجتماعی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
منبع: درمان شخصیت ضد اجتماعی
اولین قدم برای درمان شخصیت ضد اجتماعی ارزیابی است. ارزیابی به معنای آن است که اول مطمئن شویم فرد واقعا درگیر این بیماری هست یا خیر؛ اگرچه رفتارهای شخصیت ضداجتماعی معمولا نشانههایی را به اطرافیان میدهد بااینحال شما نمیتوانید بر اساس این نشانهها در مورد سلامت روان یک نفر قضاوت کنید. ممکن است نشانهها به هر دلیل دیگری نیز ایجاد شده باشند. این نکته را به خاطر داشته باشید که تنها راه تشخیص اختلال شخصیت ضداجتماعی کمک از روانشناس متخصص است. روانشناسان با استفاده از پرسشنامههای شخصیت، بررسیهای بالینی و تکنیکهایی که آموزش دیدهاند وضعیت سلامت روان فرد را ارزیابی کرده و راجع به آن به شما بازخورد میدهند. پس اگر نگران وجود این اختلال در یکی از اطرافیان خود هستید پیش از هر چیز مشورتکردن با یک روانشناس متخصص را در برنامهتان قرار بدهید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلال شخصیت ضد اجتماعی کلیک کنید.
همانطور که از نام اختلال شخصیت ضداجتماعی مشخص است این افراد ارتباط خوبی با اجتماع ندارند. در واقع جامعه و دیگران برای آنها اهمیتی نداشته و حاضر هستند برای رسیدن به منافع خودشان دست به هر کاری در حق دیگران بزنند. این ویژگیهای شخصیتی از جمله مسائلی هستند که درمان شخصیت ضد اجتماعی را سخت میکنند. درواقع این افراد خیلی درگیر احساسات دیگران نیستند و ناراحتی اطرافیان برایشان اهمیتی ندارد. پس طبیعی است که دلیلی هم برای مراجعه به مراکز مشاوره نداشته باشند. یا به هر شکلی بخواهند از زیر بار درمان شانه خالی کنند. به همین خاطر روانشناسان معمولا نگاه خوشبینانهای به درمان این افراد ندارند.
نکته دیگر راجع به درمان شخصیت ضد اجتماعی این است که این افراد درست مانند سایر اختلالهای شخصیت اعتقادی به بیمار بودن خودشان ندارند. آنها تصور میکنند که وضعیتشان بسیار عادی است و اگر هم مشکلی در کار یا روابطشان وجود دارد این دیگران هستند که مشکلات را به وجود میآورند. به همین خاطر خیلی کم پیش میآید که شخصیتهای ضداجتماعی برای درمان به مراکز مشاوره مراجعه کنند. اگر این افراد به سراغ درمان بیایند معمولاً از جانب مراجع قانونی یا محل کارشان برای مشاوره فرستاده شدهاند. این موضوع به معنای آن است که شخصیت ضداجتماعی علاقه و اعتقادی برای درمان ندارد و همین میتواند شرایط را بهمراتب سختتر کند. اما هیچکدام از اینها به معنای آن نیست که قرار است هیچ کاری برای درمان این شخصیتها انجام ندهیم. روشها و نکاتی هم برای درمان آنها وجود دارد که در ادامه باهم بررسی خواهیم کرد.