افسردگی سالمند در دوره ای از زندگی او که احتمالا بعد از دوره بازنشستگی است بیشتر رخ میدهد. سالمندی دورانی پر چالش است و معمولا افراد با مشکلات زیادی روبرو میشوند. پذیرش دوران پیری برای همگان آسان نیست. به همین دلیل احتمالا افسردگی و یا اضطراب را تجربه میکنند. اما با تغییر زاویه دید نسبت به این موضوع میتوان با آن کنار آمد. در واقع بروز نشانه هایی از ناراحتی با شروع این دوران طبیعی است. اما اگر این احساسات برای مدت زمان طولانی ادامه یابند؛ افراد باید علت دقیق آن را پیدا کرده و برای درمان اقدام کنند. ناامیدی سالمند، نشانه ضعف او نیست؛ بلکه فقط احساسات گذرایی است که بعد از مدتی آن را پشست سر میگذرانند.
منبع: افسردگی سالمند و نحوه برخورد با سالمند افسرده
افسردگی سالمند، مشکلی شایع است و به دلایل مختلفی اتفاق میافتد. افراد نیز در مواجهه با آن واکنش های مختلفی از خود نشان میدهند. معمولا با شروع دوران پیری، افراد احساس از کارافتادگی و ناکارآمدی دارند. که این موضوع زندگی شخصی و گاها حرفه ای آنان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این احساسات منفی، گاهی تا حدی پیش میرود که آنان را در معرض انواع افسردگی قرار میدهد. آنها معمولا خود را بیشتر از هر زمان دیگری نزدیک به مرگ احساس کرده و از این بابت دچار اضطراب و ناامیدی میشوند.
علت افسردگی سالمند در هر بازه زمانی متفاوت است. سن تعیین کننده حال روحی افراد نیست و در واقع باورها و احساسات ما در این موضوع دخیل هستند. اما به هر حال برخی از عوامل زمینه ساز برای این مشکل وجود دارند. بهتر است اطرافیان و یا خود فرد، این موارد را شناسایی کرده و از بروز آنها جلوگیری کنند.