قرص پاروکستین یکی از داروهای کاربردی در درمان افسردگی است. از این دارو برای درمان اختلالات مختلفی از جمله اضطراب، وسواس، استرس پس ازسانحه و… نیز استفاده میشود. بسیاری از افراد برای درمان اختلال افسردگی به دنبال داروهای مختلفی هستند. متخصصان با توجه به شرایط بیمار از این داروها به شما تجویز می کند. مصرف این دارو تنها بر اساس تشخیص و تجویز پزشک اعصاب و روان امکان پذیر است. در ادامه مقاله در رابطه با عوارض، کاربرد، مکانیسم اثر، منع مصرف، تداخلات دارویی و نحوه مصرف توضیحات دادهایم. برای پاسخ به سوالات دارویی با حتما برای دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید.
منبع: قرص پاروکستین 20 | عوارض و نحوه قطع کردن پاروکستین
پاروکستین از دسته داروهای ضد افسردگی است. برای درمان اختلال افسردگی، وسواس فکری_عملی،اضطراب اجتماعی،اضطراب فراگیر، حملات پانیک، اختلال استرس پس از سانحه و ملال پیش از قاعدگی استفاده میشود. شواهدی نیز وجود دارد که این دارو برای سردردهای مزمن، زود انزالی و دردهای عصبی دیابتی موثر است.
پاروکستیندر سال 1992 ساخته شد. همانند داروهای گروه SSRI ها غلظت سروتونین را در دستگاه عصبی مرکزی بالا میبرد و مقدار کمی نور اپی نفرین را مهار میکند. در گروه SSRI ها بیشترین قطع مصرف دارد و این به دلیل طول عمر کوتاه پاروکستین است.
پاروکستیندر سال2007 پرمصرف ترین داروی ضد افسردگی در هلند شناخته شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با علائم افسردگی کلیک کنید.
کاربرد اصلیپاروکستین ضد افسردگی است. درمان های زیادی توسط این دارو صورت میگیرد که عبارتند از.
در برخی از کشورها برای درمان زود انزالی از این دارو استفاده میکنند. برای آشنایی با سایر انواع داروهای ضد افسردگی کلیک کنید.
مانند تمامی داروهای SSRI ها، پاروکستیناز باز جذب سروتونین توسط فرستنده عصبی پیش سیناپسی جلوگیری میکند. غلظت سروتونین در دستگاه عصبی مرکزی بالا میرود و مقدار اندکی نور اپی نفرین مهار میکند. پاروکستین نیمه عمر کوتاهی دارد که به طور میانگین 1روز است. درصد وابستگی آن به پروتئین پلاسمای خون 95% است. غلظت این دارو در پلاسمای خون پس از 4 تا 6 ساعت به حداکثر میرسد.
مصرف دارو در صورت نیاز توسط پزشک تجویز میشود. پیش از مصرف بروشور داخل جعبه و دستورات پزشک را با دقت بررسی کنید.
مصرف برخی از داروها با پاروکستین توصیه نمیشود. در صورت مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید. برخی تداخلات دارویی را در ادامه نام بردهایم.
در صورت تجویز و تشخیص پزشک عوارض جدی شما را تهدید نمیکند. اما عوارضی که شاید در برخی افراد مشاهده شود را به چند دسته تقسیم کردهایم. که به شرح زیر است.
عوارضجانبی رایج:
عوارض جانبی جدی: در صورت تجربه عوارض جدی سریعا به پزشک مراجعه کنید.
عوارض جانبی بسیار جدی: در صورت بروز این عوارض به سرعت به پزشک مراجعه کنید.
واکنش آلرژیک: عوارض آلرژیک داروی پاروکسین نادر است.
سندرم سروتونین: سندرم سروتونین یا مسمومیت با سروتونین اگرچه درصد کمی مبتلا میشوند اما یک از عوارض مصرف پاروکستین است.
قرص پاروکستین با تجویز پزشک مشخص میشود. مواردی برای منع مصرف این دارو وجود دارد که در ادامه اشاره کردهایم.
برای درمان اختلالات افسردگی، اضطرابی و وسواس درمان های زیادی صورت میگیرد. دارو درمانی یکی از درمان های این اختلالات است که با تجویز پزشک مصرف میشود. درمان های فراوانی نیز برای اختلالات افسردگی وجود دارد. روان درمانی کمک به تغییر الگوی رفتار در فرد میشود. شناخت درمانی نیز یکی از درمان های کوتاه مدت روانشناختی است. درمان توسط متخصص و روانشناس صورت میگیرد. برای اطلاع از درمان های افسردگی کلیک کنید.
پس از مطالعه مقاله اطلاعات مفیدی از داروی پاروکستین به دست آورده اید. برای درمان اختلالات افسردگی، اضطرابی، وسواس، استرس پس ازسانحه و ملال پیش از قاعدگی علاوه بر دارو درمانی، روان درمانی نیز نقش مهمی دارد. مرکز مشاوره آواژه با حضور متخصصین در حوزه روانشناسی خدمات تلفنی و حضوری به شما ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.