اختلال سلوک (Conduct disorder) نوعی اختلالرفتاری است قبل از 10 سالگی نمایان میشود. این اختلال در دوران نوجوانی به اوج خود میرسد و به شیوه رفتارهای پرخاشگرانه و نافرمانی بروز میکند. این اختلال رفتاری با نام CD نیز شناخته میشود و از شایع ترین اختلالات کودکان است.
فرد مبتلا به اختلال سلوک از قوانین و شرایط پیروی نمیکند. این موضوع اگر در کودکان رخ دهد، اغلب به اشتباه این رفتار را شیطنت کودکی میگویند. کودکان که به این اختلال مبتلا هستند به شدت به حیوان آزاری علاقهمند هستند. اگر به نشانه های سلوک بی توجه باشید و برای درمان اقدامی نکنید؛ در آینده فرزندی با اختلال شخصیت ضد اجتماعی خواهید داشت. برای درمان حتما از روانشناس راهنمایی بگیرید. جهت دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اختلال سلوک می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
منبع: اختلال سلوک (CD)
این سوال برای اغلب افراد پیش میآید که اختلال سلوک چیست؟ نشانه های این اختلال در چه زمینه ای وجود دارد و نحو تشخیص آن چگونه است؟ اختلال سلوک مجموعه ای از رفتارهایی است که در کودک و نوجوان به مرور زمان باعث سرپیچی از قوانین و مقررات میشود. این اختلال در دسته اختلالات رفتاری است که اگر در سن کم درمان صورت نگیرد؛ به اختلال شخصیت ضد اجتماعی تبدیل میشود.
مشکلاتی که اختلال سلوک به وجود میآورد شامل: دروغ گویی، دزدی، جنگیدن، آزار حیوانات، انفجارهای خشم و … است که میتواند مشکلات بسیار زیادی به همراه داشته باشد. این اختلال قبل از 10 سالگی بروز میکند و علائم آن به مرور زمان شکل میگیرد. بر اساس مطالعاتی که در کشور ایران انجام شده است، در کردستان 6.9%، در دختران شهرستان سیرجان 8.7% و در پسران 13.1% گزارش شده است. در این مقاله به طور کامل به اختلال سلوک پرداخته ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات رفتاری کودکان کلیک کنید.
اختلال سلوک بر اساس رده سنی که دارد؛ به 3 دسته طبقه بندی میشود. در این بخش مقاله به این 3 دسته اشاره کرده ایم.
➰ شروع دوران کودکی: اختلال سلوک اغلب در دوره سنی کودکی رخ میدهد. در این دوره قبل از 10 سالگی نشانه های سلوک نمایان میشود.
➰شروع نوجوانی: یکی از دوره های شروع اختلال سلوک، دوره نوجوانی است. نوجوان در این دوران علائم سلوک را بروز میدهد.
➰ شروع نامشخص: در این دسته به طور مشخص معلوم نیست که برای اولین بار اختلال سلوک در چه سنی رخ داده است.
افرادی که به اختلال سلوک مبتلا هستند؛ به سختی کنترل میشوند. زیرا آنها نمیخواهند از قوانین پیروی کنند و بدون اینکه عواقب کار خود را در نظر بگیرند؛ رفتارهای تکانشگری بروز میدهند. این کودکان هرگز احساسات را در نظر نمیگیرند و به حد زیادی خودخواه هستند. در این بخش مقاله دیگر نشانه های افراد دارای اختلال سلوک را توضیح داده ایم.