افسردگی بعد از طلاق در بسیاری از افراد بعد بروز میکند. طبیعی است که زوجینی که برای مدت زمان طولانی با یکدیگر زندگی کرده اند و حال به دلیل مشکلات مختلف از یکدیگر جدا شده اند؛ دچار ناراحتی و حتی افسردگی شوند. حتی در مواردی که جدایی بهترین راه و به نفع هر دو طرف باشد؛ بازهم بعد از آن افراد احساسات ناخوشایندی را تجربه میکنند. به همین دلیل بهتر است هم خود زوجین و هم اطرفیان آنها، در این مورد سخت گیری نکرده و اجازه دهند؛ آنها سوگواری کنند. اما فراموش نکنید که این مدت زمان نباید خیلی طولانی شود. چرا که با بروز مشکلات بیشتری همراه است. در این مقاله به بررسی جنبه های مختلف این موضوع میپردازیم. برای دریافت مشاوره طلاق کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی بعد از طلاق می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
منبع: افسردگی بعد از طلاق
طلاق یکی از سخت ترین وقایع زندگی هر فردی محسوب میشوند. این موضوع با اینکه بسیار رایج است؛ اما چالشی پیچیده محسوب میشود که هر فردی به شکلی متفاوت با آن برخورد میکند. مدیریت این وضعیت بسیار ضرورت داشته که با کمک روانشناس امکانپذیر است. اما تا جایی که افراد بتوانند دوباره خود را پیدا کنند و به زندگی عادی برگردند کمی زمان میبرد. تجربه این شکست در زنگی مشترک، میتواند زمینه ساز بسیاری از مسائل دیگر در زندگی شخصی و اجتماعی آنان باشد. اما در بیشتر موارد موقت بوده و بعد از مدتی دوباره افراد میتوانند به زندگی عادی خود برگردند و حتی دوباره زندگی مشترک دیگری را آغاز نمایند. برای آشنایی بیشتر با انواع مشکلات طلاق کلیک کنید.
معمولا افسردگی بعد از طلاق با بروز نشانه های مختلفی همراه است. در واقع با توجه به این نشانه ها، دیگران میتوانند به فرد کمک بیشتری کرده و یا حتی خود او از ابتلا به افسردگی مطلع میشود. این علائم شامل موارد زیر میشوند.
تداوم احساسات بد در شرایط مختلف
احساس ناکافی بودن و بی ارزشی
انزوا و گوشه گیری
لذت نبردن از مسائلی که در گذشته برای فرد خوشایند بودند
نداشتن تمرکز
اختلال در خواب و اشتها
گریه کردن بیش از اندازه
داشتن افکار خودکشی
فراموش نکنید که افسردگی بعد از طلاق در مردان و زنان متفاوت بوده و به دلایل مختلفی نیز بروز میکند. چرا که مشکلات آنها در این شرایط متفاوت هستند. زنان در چنین شرایطی به دلیل وجود فرزندان، ننگ های اجتماعی و فرهنگی، مشکلات مالی و… دچار فشار روانی میشوند. از طرفی مردان نیز با اینکه کمتر ناراحتی خود را ابراز میکنند؛ اما مشکلات مختلفی را در زندگی شخصی و اجتماعی خود دارند. در واقع برای آنان سازگاری با تنهایی دشوار است و همچنین توانایی کنترل احساسات خود را ندارند. واکنش زنان و مردان در مورد طلاق متفاوت بوده و به سلامت روانی آنها و حتی عوامل محیطی شان بستگی دارد.
برای تشخیص افسردگی بعد از طلاق، راه های مختلفی وجود دارد. در واقع این موضوع در بیشتر موارد از علائم ظاهری آنان مشخص است. اما برای شروع درمان و مقابله با این وضعیت، آنان باید تشخیص دقیقی دریافت کرده و زیر نظر متخصص باشند. در این شرایط روانشناس در ابتدا وضعیت بالینی فرد را مورد بررسی قرار داده و در قدم بعدی از تست های مختلفی استفاده میکند. یکی از تست ها یا آزمون هایی که در مورد تشخیص افسردگی بعد از طلاق مورد استفاده قرار میگیرد؛ پرسشنامه افسردگی بک است. در این پرسشنامه شدت افسردگی فرد نیز تعین میشود. برای اطلاع از دلایل ترس از جدایی کلیک کنید.
از آنجایی افسردگی بعد از طلاق میتواند پیامدهای بسیار بدی برای افراد داشته باشد؛ بهتر است هرچه سریعتر آن را شناسایی کرده و برای درمان آن اقدام نمایند. در این قسمت به بررسی این اقدامات میپردازیم. برای اطلاع از شرایط زندگی بعد از طلاق کلیک کنید.