ناامیدی در سالمندان یکی از مشکلات اساسی در هر جامعه ای محسوب میشود. طبیعی است که افراد در دوران سالمندی و مخصوصا بعد از دوران بازنشستگی، مشکلات زیادی را از لحاظ روانی تجربه میکنند. اما گاهی این موضوع شدت یافته و عملکرد سالمند را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار میدهد. سالمندان در این سنین احتمالا با مشکلات جسمانی مواجه شده و احساس ناکارآمدی میکنند. در حقیقت این موضوع بیشتر ناشی از گذشته و ناراضی بودن از عملکرد خودشان است. اما گاهی به دلیل اتفاقات و تغییرات ناگهانی که در این دوره برای فرد ایجاد میشود؛ او چنین احساسی دارد. به هر حال اطرافیان باید در این مورد اطلاعات کافی داشته و به سالمند خانواده خود کمک کنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه ناامیدی در سالمندان میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.
منبع: ناامیدی در سالمندان
گاهی ناامیدی در سالمندان به قدری شدت مییابد که تبدیل به افسردگی شده و به طور کلی آنها را گوشه نشین و منزوی میکند. در واقع ناامیدی حالتی موقتی است که اگر برای طولانی مدت ادامه یابد؛ میتواند منجر به مشکلات بیشتری در حوزه روان و یا حتی جسمانی گردد. معمولا این موضوعات با بروز نشانه هایی همراه است که اطرافیان با دقت به آنها میتوانند تا حد زیادی از آن پیشگیری کرده و یا حتی آن را درمان کنند. اما به هر حال همه سالمندان در دوره ای از زندگی این موضوع را تجربه کرده و به شکل های مختلفی با آن مقابله میکنند. برای آشنایی بیشتر با شرایط دوران بازنشستگی کلیک نمایید.
همانطور که به آن اشاره شد؛ عوامل مختلفی سالمند را در معرض ناامیدی قرار میدهد. حتی گاهی مسائل شخصی و کاری نیز در مورد ناامیدی در سالمندان موثر است. اما برخی از عوامل میان افراد مشترک بوده که شامل موارد زیر میشوند.